Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Виж забравените съвети на Петър Димков за диабета и лечението му!

petar dimkov demir bozan diabet1 300x227 Виж забравените съвети на Петър Димков за диабета и лечението му!
Петър Димков ни е завещал безценни рецепти с билки срещу диабета. Споделете ги с повече хора, за да облекчите живота им и този на техните близки! /razkritia.com

Лечителят Петър Димков дава ценни рецепти при диабет, които 520-те хиляди болни у нас не знаят.

Споделете този материал, за да ги научат повече хора!

Диабетът е едно от страданията, на които в трудовете и практиките на големия народен лечител Петър Димков се отделя специално внимание. Част от тях са посветени на преддиабетните състояния – като прояви, все още поддаващи се на лечение и възпиране на същинското заболяване. Лечителят описва преди десетки години условията, които (извън наследствения фактор) отключват болестта и апелира с начина на живот и режима на хранене да предотвратим преминаването от преддиабетно състояние – в същинска болест.

Кое може да ни подскаже, че диабетът застрашава здравето ни?

Няма сигурни външни белези, които да свидетелстват за диабет – но има прояви на тялото ни, които трябва да ни накарат да се усъмним, разсъждава Петър Димков. Постоянната жажда, непрекъснатото огладняване, пристъпите на внезапна умора или сърцебиене са част от тях. Може непрекъснато да се храните и да губите тегло. Безобидните рани трудно спират да кървят и зарастват дълго. Кожата често се възпалява, излизат пъпчици, оформят се силно сърбящи зони. Венците кървят, зъбите започват да се клатят и лесно ги губим.

Народен тест за захар в урината

Петър Димков описва как може да се направи насочващ тест, който разчита на стандартите на селския живот. Малко урина се оставя в открит съд на място, където да не пречи и където имат достъп насекоми. Ако в урината има захар, то мравките започват да се събират около съда и го полазват, за да консумират. Чистата урина не предизвиква подобни неща.

Защо всяка къща трябва да има саксия с индрише?

Това ароматно растение не само украсява, но и носи много ползи за здравето. Помага при кашлица, при високо артериално налягане. Помага и в преддиабетните състояния! От рецептите на Димков, които българинът в днешно време преоткрива за кой ли път, може да се види, че той допуска изцеление от диабет в ранен стадий с цяр от индрише. Ето как се прави: 400 грама пчелен мед се объркват с 20 смачкани пресни листа от индрише, 20 счукани бадема и смлени три лимона с корите, но без семките. Цялата смес се съхранява в затворен съд в хладилника, като се взема по една супена лъжица на гладно 20 минути преди ядене. Тази лековита смес е подходяща и за деца, но листата от индрише са по-малко и съответстват на възрастта: 5 листа за петгодишните, 7 – за седемгодишните и т.н.

В тези рецепти няма нищо случайно!

На някого може да изглеждат странни и анахронични препоръки от рода на тази – в една билкова запарка да се разрежат наполовина 20 шипки, или диабетикът всеки ден да изяжда 1-2 печени картофа и печен лук…или в киселото мляко, с което ще вечеря, да “угаси” една чаена лъжичка хлебна сода. Всичко това е проверено и очевидно е давало резултат. Само че е дяволски трудно да се следва час по час и ден след ден!

Не сме готови за чудеса – а те се случват!

Подробните съвети на Петър Димков за лечение на диабета искат време за опознаване – но това време се възмездява с подобрено здравословно състояние. Това е самата истина! Лечителят напътства пациентите си да контролират редовно състоянието на кръвта и урината си и предупреждава, че е възможно да бъдат постигнати чудесни резултати без инсулин и хапчета. Това наистина си е чудо – но то не се случва на всеки пациент по много причини. И най-често – защото повечето хора не успяват да поддържат внимателните грижи и стриктен режим, свързани с билко- и диетолечението на диабета.

Болестта ни кара да преосмислим ценностите си

Съветите на Петър Димков към пациентите с диабет съдържат една препоръка с особен характер. Той учи хората в беда да се събуждат с вяра, че новият ден ще е по-добър от оня, който си е отишъл. Опитйте и вие да си кажете наум 20 пъти “Скоро ще оздравея!”. И не бързайте да коментирате с ирония: в този момент никой не ви вижда, никой не ви чува – наистина трябва да го направите и да усетите как самовнушението работи. Следващата стъпка е да направите такъв бюджет на времето си, че да отделите час-два за наследството на Димков. Прочетете онова, което се отнася за вас, и го направете. Няма да съжалявате! /razkritia.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!