Следвайте "Буднаера" в Телеграм

razkritia.com

Анна Заркова направи разкрития около показните разстрели у нас!?

ana zarkova Анна Заркова направи разкрития около показните разстрели у нас!?
razkritia.com

Разследващата журналистка Ана Заркова е познавала знаковите фигури на прехода, които бяха показно разстреляни

Известната журналистка от в. „Труд“ Ана Заркова е сред първите, които в началото на прехода се осмелиха да извадят на светло „топлите“ връзки между власт и престъпност. За отмъщение, тя бе залята с киселина през 1998 г., а извършителят на покушението, макар и разкрит, властта остави ненаказан „поради давност“ .

Публикациите около съмненията за връзки на службите и престъпния свят, и разкритията, че знакови фигури на ъндърграунда са бивши служители на силовите ведомства, струват много скъпо на разследващите журналисти, споделя от собствен опит Ана Заркова пред „ШОУ“.

Знаковите престъпления на прехода, а това са повече от 150 показни разстрела, едва ли ще бъдат разкрити някога, смята известната журналистка.

Колкото и да се бият в гърдите политиците, борбата на полицията с престъпността не върви. МВР е система, в която нещата трудно се променят. Винаги е имало както добри, така и лоши ченгета. В една статия наскоро се говореше за редови полицай, който притежава цял автопарк, къща в Гърция и всичко това придобито с едната заплата. Случаят със самоубийството на Чочо –  единственият свидетел на убийството на Яна, е показателен. Също така и разследването на смъртта на сестрите Белнейски, говори много за професионализма на полицията.

Нещата зависят много от това, кой оглавява МВР, смята журналистката. Съществуващата порочна практика в системата, ексминистър Цветанов издигна на високо ниво, вменявайки вина, преди решението на съда. Репресиите и показността в делата с гръмки имена като „Октопод“, „Килърите“, „Наглите“ не доведоха до резултат. Зад решетките се оказаха бандити, бедни като мишки, а милионите от откупите изчезнаха. За грешките на силовото ведомство и магистратите, България бе осъдена не веднъж за нарушаването на човешките правата, но за това плащаме ние, цитира БЛИЦ журналистката Заркова, която пожелава на Цветан Цветанов справедлив процес, в ролята на обвиняем по делото за подслушване.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!