Следвайте "Буднаера" в Телеграм

trud.bg

10 неща, които лекарите не искат да знаете

trud.bg

1. Хирурзите са гордостта на всяка болница. Те обаче ни най-малко не искат да научите, че докато ви режат, обсъждат всевъзможни теми от всекидневието - кой какво си е купил, какво и с кого е вечерял, къде е бил на почивка, включително си разказват вицове.

2
. Ако няма студенти, които да наблюдават операциите, някои хирурзи обсъждат външния вид на пациента, особено ако е дама.

3
. Повечето лекари не обичат да ходят на доктор. Мислят, че и сами могат да се излекуват, противно на това, което всеки ден съветват пациентите - да не се самолекуват! По тази причина, ако примерно видят, че имат проблем с кръвното, те отлагат посещението при кардиолог, докато стойностите му станат тревожни.

4. Докторите са ценители на качествения алкохол. За тях той е често средство за разпускане след натовареното всекидневие. А те наистина носят сериозни отговорности.

5
. Някои доктори - като общопрактикуващи лекари или специалисти по вътрешни болести, ги е страх да гледат кръв, дори припадат. "И ние сме хора", коментира пред "Труд" техен колега.

6
. Лекарите не искат болните да разбират, че често и те силно преживяват случаите. Те крият емоциите си, защото трябва да са силни пред пациентите, да им вдъхват доверие, надежда и сила, а подобна слабост пречи на мисията им.

Освен това в противен случай би се породило съмнението, че не гледат обективно на случаите.

7
. Доста от "белите престилки" страдат от параноята, че може да им бъде открит рак, тъй като всеки ден се сблъскват с пациенти, застигнати от тежкото заболяване. По тази причина не обичат да се изследват.

8.
Докторите не искат пациентите да знаят какви са техните навици, затова са затворено общество. "И как няма, при положение че където и да отидем, гледат на нас като на възможност за безплатна консултация", споделиха лекари от университетски болници в София.

Даже някои от тях са били канени на гости само по тази причина. Там постоянно ги разпитват какво значи този или онзи симптом и как по линия на здравната каса да се изследват без пари. "По тази причина предпочитаме по-тесни компании, а не че сме сноби", обясниха специалистите.

9
. Да, по време на нощни дежурства се случват любовни екшъни. Особено в структури, в които работата е по-спокойна - като отделения по образна диагностика, се случват любовни екшъни.

10. Докторите не искат да се знае, че близо половината от тях пушат и че си позволяват да го правят в кабинета си, разбира се, след като завъртят ключа на вратата.

А по закон паленето на цигари на територията на лечебни заведения е абсолютно забранено.

"И накрая - като ще пишете за нас, кажете, че не пием само уиски, а и водка", заръча ни столичен лекар. Защото масово гардеробите в стаите на дежурните лекари, както и в кабинетите им, са пълни с маркови питиета.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!