Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Закриват се трудови лагери в Китай, но ужасът продължава

Практикуващите Фалун Гонг в Китай страдат от изтезания, сексуално насилие, отнемане на органи, разбиване на семейства и на живота им...


Истезания в трудов лагер - Възтановка

…Според  д-р Янг целта на сексуалното насилие в трудовите лагери, което включва индивидуално и групово изнасилване, е да се срине ценностната система на индивида…

Г-жа Ма Чунмей (Ma Chunmei), чиято сестра е освободена от един от най-бруталните трудови лагери в Китай, трябва да е щастлива от това, но има смесени чувства.

"Другата ми сестра и майка ми докараха Ma Чунлинг (Ma Chunling) в къщи и аз съм по-спокойна", каза тя в телефонно интервю от Вашингтон. "Но Китайската комунистическа партия все още използва изтезания срещу практикуващи Фалун Гонг." Фалун Гонг е духовна практика, преследвана в Китай.

"Бях преследвана в трудовия лагер Хайджуизи (Heizhuizi) в продължение на четири години, бях пребивана почти до смърт. Имам голям късмет, че излязох от там", заяви Ма. "Но наскоро четох за изтезания в Хайджуизи и сърцето ми се сви."

Неотдавна започнаха да се появяват съобщения за затваряне на трудови лагери в Китай. В някои случаи практикуващи Фалун Гонг са били освобождавани. В други са изпращани в центрове за промиване на съзнанието, или затвори, където са подлагани на същото насилие и злоупотреби както в трудовите лагери.

Minghui.org е уебсайт на Фалун Гонг, който документира преследването в Китай с дневни актуализации. 

В него се посочват случаи на преследване, като този на г-н Хуа Ляню (Hua Lianyou), който провежда гладна стачка от 30 май 2012 г. като протест срещу 7-годишната му присъда. В процеса на неговите изтезания са въвлечени и съкилийници. Така например, те заострили края на тръбата за принудително хранене, за да нараняват лигавицата на стомаха му, когато го хранят. По инициатива на затворническите власти престъпниците редовно бият отслабения Хуа.

Когато затворът Панджин (Panjin) е бил закрит през май 2012 г., намиращите се там практикуващи Фалун Гонг са били прехвърлени в затвора Шенянг (Shenyang), където биват изтезавани.

Итън Гатмън (Ethan Gutmann) изследва преследването на Фалун Гонг в продължение на почти едно десетилетие и в момента пише книга за това. Основавайки се на интервюта, които взима от пребивавали в трудови лагери практикуващи, както и на други данни, той изчислява, че между 2000 г. и 2009 г. средният брой практикуващи Фалун Гонг, задържани във всеки един момент в Китай, е между 450 000 и 1 милион души.

Едва шепа лагери е съобщено да са затворени до сега, което означава, че повечето от тези стотици хиляди хора са все още затворени в трудови лагери, затвори, центрове за промиване на съзнанието, психиатрични болници и затвори.

Според Леви Броуди , изпълнителен директор на Информационния център Фалун Дафа, не може да се определи точно колко практикуващи са "изчезнали".

"Нямаме начин как да определим броя им", казва Броуди . "Което знаем е, че има десетки милиони хора, практикуващи Фалун Гонг в Китай. От моя опит почти всички, с които съм разговарял от Китай, изглежда да познават някого, който е изчезнал."

Уанчинг Хуанг (Wanqing Huang), живеещ сега в Ню Йорк, е загубил връзка с по-малкия си брат Шионг (Xiong) през 2003 г.. Той все още се опитва да го открие, но признава, че е много трудно. "Изчезна преди 10 години и информацията за това става все по-малко и по-малко", споделя той за тревогата и безпомощността на семейството си.

Страхът на Хуанг и на всички практикуващи с изчезнал близък е мисълта, че са отнели органите им. От жертвите се отнемат всички търгуеми органи приживе и така биват убивани.

Китайският режим неотдавна заяви, че ще въведе система за даряване на органи за трансплантации, която да замени сегашната зависимост от затворниците. В резултат на тази нова система, съгласно официални данни, между март 2010 г. и септември 2012 г. са получени 1279 органа, или около 511 органа от 186 донора годишно.

Канадският адвокат по човешки права Дейвид Матас , в съавторство с Дейвид Килгор, бивш държавен секретар на Канада за Азиатско-тихоокеанския регион, публикуваха свой изследователски доклад ("Кървава реколта") за отнемането на органи в Китай. Матас  смята, че Китай все още прави около 10 000 трансплантации на година, като изчислява, че за около 8 000 от тези операции органите идват от Фалун Гонг практикуващи.

Има и хора, които успяват да оцелеят в трудовите лагери и да избягат от Китай. Но те не могат да забравят преживяното там.

В своята психиатрична практика д-р Джингдуан Янг (Jingduan Yang) от Филаделфия (САЩ) третира практикуващи Фалун Гонг, претърпели тежко сексуално насилие и изтезания в Китай.

"Сексуалното насилие предизвиква не само физическа болка, но и чувството за срам и страх, което може да трае вечно", каза д-р Янг в интервю за Epoch Times. "Това е най-вредната травма за психичното здраве на хората и за тяхното самочувствие."

Китайският адвокат по човешки права Гао Джишенг (Gao Zhisheng) пише писмо до комунистическите лидери на Китай през 2004 г., където описва сексуалното малтретиране на практикуващи Фалун Гонг като рутина. "На почти всяка жена гениталиите и гърдите, или на всеки мъж гениталиите, са подложени на сексуално насилие по най-вулгарен начин, по време на преследването", пише Гао.

В своите пациенти д-р Янг  установява "тежки неврологични и мускулно-скелетни болки и спазми, силна тревога, депресия , безсъние, избягване на контакти, кошмари, пристъпи на паника и повторно изживяване на сцени".

Според  д-р Янг целта на сексуалното насилие в трудовите лагери , което включва индивидуално и групово изнасилване, е да се срине ценностната система на индивида.

Всъщност целта на всички масови арести, промиване на съзнанието, сексуално насилие и изтезания е да се постигне това, което китайският комунистически режим нарича "трансформация", или принуждаване на практикуващите Фалун Гонг да се откажат от своята практика и убеждения.

"Трансформацията включва принуждаване на хората да се откажат от това, на което най-много държат", казва Броуди . "Преминали през него практикуващи описват себе си като празни отвътре. Това е сърцераздирателно да се види."

"Въпреки че някои лагери са затворени, усилията за трансформиране на практикуващи продължават по цял Китай", допълва Броуди .

Хуанг, който продължава да търси истината за изчезналия преди 10 години негов брат, също смята, че "Затварянето на някои от лагерите е разбира се хубаво нещо, но това не е краят на преследването“.

„Преследването няма да престане докато Китайската комунистическа партия не рухне. Защото партията няма да позволи да се разбере истината за това, което е извършила", пояснява Хуанг.

Защо Фалун Гонг е преследван в Китай?

Сложната логика на преследването може да бъде разделена на четири елемента: 1). Параноичен диктаторски страх от стремглавия растеж на практиката Фалун Гонг...

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!