Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.eu

4 прости, ефективни и естествени средства против грип

Boost immunity
beforeitsnews.com

Всяка есен и зима започва т. нар. "сезон на настинките и грип". Така се казва, защото хората по-често се разболяват в студено време. В аптеките и по медиите започват разяснения на различни илачи за профилактика на грип.

И, да, за да се получат огромни, рекордни печалби в медицинския и фармацевтичен бизнес. И ако те не се опитват да ви продадат ваксина, рекламите правят всичко възможно, за да ви накарат да си купите Tamiflu, което е колкото доходно, толкова и съмнително средство.

Но трябва да знаете, че така не се създава имунитет към всякакъв вид грип, птичи, свински или сезонен. Проучванията показват, че ваксинацията срещу сезонния грип увеличава възможността от заболяване от свинския грип H1N1.

Всеки уважаващ себе си Център за контрол на заболяванията (ЦКЗ) печата книги за смъртността от грип, съчетавайки микроскопичните числа за броя на смъртните случаи от грип с много повече смъртни случаи от пневмония, за сплашване и за да убеди всички да се ваксинират.

Най-често хората в съвременните култури се безпокоят само от това, че няколко дни ще останат в леглото и ще пропуснат работни дни. Ако разгледаме статистиката за конкретни заболявания, историята показва, че ЦКЗ не заслужава доверие.

Вместо да се поема риска от опасни странични ефекти от ваксината, само трябва да се избягват силни настинки, да се обърнем към някои естествени средства за укрепване на имунитета за предотвратяване на настинки и да се опитаме да оцелеем в сезона на "настинките" непокътнати.

Ето някои превантивни мерки за самостоятелно ползване.

1. Профилактика на грип – витамин D3

Много вируси не излизат от летния си сън през есента, за да преследват човечеството. А сезонни ваксини срещу грип не могат синхронно да отговарят на постоянната трансформация на различните вирусни щамове. Майк Адамс обяснява как липсата на слънчева светлина е основната причина за грипни епидемии, формираща сезонните епидемии.

Витамин D3 започва да се произвежда при взаимодействието на слънчевата светлина с холестерола в кожата. Поради това се препоръчва да се увеличи съдържанието на витамин D3, като се консумира. Този витамин е доказан имунен регулатор. Дори е доказано, че витаминът намалява риска от грип с 42%. Но не се препоръчва да се приема витамин D2, тъй като е токсичен.

2. Астрагал

Астрагалът е традиционна адаптогенна китайска билка, която се използва за бързо възстановяване при хронични вирусни инфекции и за изграждане на имунитет. Тя наскоро е "открита" в западната медицина и изследвания и е доказано ефективна. Какво значи че е адаптогенна? Това означава, че адаптира имунната система на организма към ситуацията, в която се намира в момента.

По този начин, астрагалът, както и витамин D3, помага на имунната система да се адаптира към съществуващите условия, независимо от това, какъв грипен щам се вихри. За разлика от ехинацеята, може да се взема непрекъснато и дълго, и ще почувствате и други полезни ефекти.

3. Витамин С и цинк

Комбинация от витамин С и цинк – е приносът на западните експерти в областта на здравеопазването за естествени средства в борбата срещу настинки и грип за превенция. Но колко трябва да приемате витамин С, за да се повиши концентрацията му в клетките на организма? Пероралният прием е ограничен от реакцията на стомаха, така че може да се наложи да приемате витамин С повече от веднъж на ден. Инжекционната форма на витамин С не е на разположение заради ограниченията на медицинската мафия, но оралният липозомален витамин C, спсобен да достави в клетките още повече витамини, отколкото IV C, можете да си купите, или можете да си направите сами.

Само трябва да се уверите, че използвате соев лецитин без ГМО или лецитин от слънчогледово семе за липидна капсулация на прахообразна аскорбинова киселина.

Изследвания на свойствата на цинка се правят често, и беше установено, че цинкът значително увеличава способността на имунната система да се съпротивлява на много заболявания, от настинка до рак.

4. Ехинацея

Лекар, който практикува традиционна китайска медицина в Ню Мексико, препоръчва ехинацея като профилактично средство срещу настинки и грип. Той ми каза, че често срещана грешка е да се приема ехинацея, след като лицето се е разболяло, защото ехинацеята не е ефективна за лечение, а като средство за профилактика на грип.

Световно известният експерт по билки д-р Ричард Шулц смята друго. Той предлага да се използва смес от ехинацея и чесън, когато се разболеете, за да се справите с грипа.

Разбира се, полезни са умерени упражнения и медитация. Проучване, проведено в Средния Запад, откри че тези, които медитират, са се възстановили от грип по-бързо. Ако профилактика не работи, опитайте едно от тези безопасни и ефективни лекарства: суров чесън, висока доза липозомен витамин C, или тинктура от черен бъз.

http://naturalsociety.com/4-easy-natural-solutions-flu-prevention/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!