Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Страхотия! Вижте какво причиняват сирийските бежанци на децата ни - Очакваме още 11 000 нелегални бежанци до края на годината

б3 300x225 Страхотия! Вижте какво причиняват сирийските бежанци на децата ни
Децата ни се превръщат в жертви на ежедневен рекет от сирийските бежанци

Превръщат се в жертви на ежедневен рекет

Основната дейност, с която се препитават бежанците от Сирия, е просене.

Най-често обект на нападение стават българските ученици.
Бежанците се събират на групички, които обграждат децата и не приемат отказ. Докато не вземат парите им до последната стотинка, не си тръгват, алармират жители на столичния квартал „Овча купел”.

Именно в този квартал се намира един от центровете за имигранти у нас, който се пука по шевовете, пише на страниците си „Репортер”.

Основните жертви са жени и малки деца, които не могат да се справят с набезите на бежанците от Близкия Изток.

Те са превърнали пространството около центъра за имигранти в абсолютно гето, през което никой не смее да мине в малките часове на нощта.
Хората, живеещи в квартала разказват, че направо е страшно да се мине в близост до центъра, когато се стъмни.

Изпитват страх, когато се прибират от работа по тъмно и споделят, че положението от три месеца насам вече е нетърпимо.

Това става ясно от думите на служители на кабелен оператор, чийто офис се намира наблизо.

Побоищата между бежанците, предхождани от свади, както и купищата боклук са се превърнали в ежедневна гледка за хората, живеещи в тази част на София.

Жена, която живее под наем в най-близкия до центъра за бежанци блок, бе категорична, че трябва да бъде увеличено полицейското присъствие в района, пише Новини.бг. /razkritia.com/

Очакваме 11 000 нелегални бежанци до края на годината

София /КРОСС/ 11 000 нелегални емигранти могат да преминат българската граница до края на годината. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след изслушването си в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Анализите показват, че дори запазването на тази тенденция на поток от бежанци към България ще породи сериозен проблем.

Според него всичко зависи от развитието на ситуацията в Сирия.
Ние не очакваме бързо разрешаване на конфликта, така че за един сравнително продължителен период от време очакваме, че потокът от бежанци няма да спадне. Трябва да се готвим и за по-лошото. Според прогнозата, до края на годината можем да надхвърлим 11 000 нелегални емигранти, обясни Йовчев.

Министърът каза, че по-малко от десет са задържаните бежанци, за които има данни, че са потенциална заплаха за националната сигурност.
Проблемът с идентифициране на заплахите е свързан с това, че трябва да имаме достатъчно подготвени хора, които могат да преценят правилно дали критериите са налице или не. От тази гледна точка имаме ограничени ресурси. Трябва да направим необходимото преди да се стигне до драстично увеличаване на потока от нелегални емигранти през нашата граница. Той вече е достатъчно голям - ние достигаме до 200, каза още Цветлин Йовчев.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!