Следвайте "Буднаера" в Телеграм

snaiper-bg.net

Жириновски: САЩ причиниха с климатично оръжие наводненията в Русия

snaiper-bg.net

Колоритният руски политик Владимир Жириновски обвини САЩ за жестоките катастрофални наводнения в руския Далечен Изток. Според него американците оказват въздействие върху природните явления.

По думите му "климатично оръжие има и в Русия, и в САЩ".

"Но както винаги ние сме в отбранителна позиция, както винаги ние се боим да правим това. Основно климатичното оръжие се използва от американците, което те и демонстрираха – например в Сочи. Далечният Изток беше своеобразна репетиция, за да вложим там огромни пари, а тук – за да се провали олимпиадата", заяви Жириновски в ефира на "Русской службы новостей".

Лидерът на ЛДПР (Либерално-демократическата партия на Русия) подчерта, че Русия има всички възможности за отговор на тази "климатична" агресия от страна на САЩ. "Никой обаче не издава заповед. Ако има заповед – нашите хора ще я изпълнят. Ние можем и земетресение да предизвикаме, и цунами", твърди Жириновски.

По думите му въздействие върху климата на Русия се осъществява в рамките на проекта HAARP (американски научноизследователски проект по изучаване на йоносферата и полярните сияния) на Аляска. "Разбира се, те нарочно го приближиха до нас. Царят е глупак – продал е Аляска без да мисли за последствията. А сега от тази земя те спокойно предизвикват в Русия ту наводнения, ту суши", заявява политикът.

По-рано се появи информация за закриването от началото на май 2013 г. на проекта HAARP, който по мнението на много експерти, може да влияе върху климата. В същото време Далечния Изток вече от месец и половина се намира в извънредно положение заради катастрофалните наводнения. От стихията много домове останаха под вода, пострадаха повече от 100 000 човека, но животът там започна постепенно да се нормализира.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!