Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кой финансира българските протестъри? Истината за Волен Сидеров също излезе наяве

Организаторите на протестите са основните получатели на парите на фондация "Америка за България"...

Организаторите на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски са основните получатели на парите на фондация „Америка за България” и на свързания с Джордж Сорос „Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа”. Неправителствените организации, определени от медиите като „партизаните на Сорос”, настояват за прозрачност във финансирането на медиите и публичния сектор у нас. В същото време обаче те изпадат в дива ярост щом бъде повдигнат въпросът за техните пари и поставените им от донорите задачи за дестабилизация на страната чрез незабавна оставка на кабинета на Пламен Орешарски.

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

От петзвездното червено знаме стърчат смъртоносни нокти

Според проучване, символът на пентаграмата има дълга история, тя символизира злото във Вселената и е отрицателен символ на боговете. Сатанинската религия е публично регистрирана в Съединените щати през 1966 г...

Няколко български неправителствени организации, които са свързани помежду си, са основните получатели на пари от най-активните донорски структури - Фондация “Америка за България” и свързаният с Джордж Сорос “Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа”, показа проверка.

НПО-отата са обвързани с икономическата групировка „Капитал” на Иво Прокопиев и в момента спазват обща политическа линия – искане за оставка на кабинета на Пламен Орешарски и подкрепа за Реформаторския блок.

„Америка за България” и тръстът на Сорос на практика са затворени за организации, извън този кръг от НПО-та, и на практика са „абонирани” за парите им. През 2012 г. „Америка за България” отпуска 578 000 лв. на ръководеното от Саша Безуханова “Училище за политика”; на Български институт за правни инициативи (БИПИ) на Христо Иванов – 697 600 лв и на „Института за пазарна икономика” – почти 1 млн. лв.  „Риск монитор”  на бившия шеф на клона на „Отворено общество” Стефан Попов и Йонко Грозев, който участва и в други НПО-та, получава 150 000 лв.

През 2013 г. Програма “Достъп до информация” на Александър Кашъмов е ощастливена със 194 710 лв.; БИПИ получава нови 142 360 лв. Институтът за развитие на публичната среда на една от най-активните протестърки Антоанета Цонева е зарадван със 194 000 лв., а “Прозрачност без граници” – със 195 225 лв.

Същите организации са основни бенефициенти и на Тръста за гражданско общество за Централна и Източна Европа, показа справка.

Училището за политика на Саша Безуханова е получило около 300 000 лв., Фондация „14 януари” на блогъра и кришнаист Асен Генов – почти  120 000 долара; Институтът за развитие на публичната среда – около 200 000 долара и  Центърът за либерални стратегии на политолозите Иван Кръстев, Деян Кюранов и секретаря на партията на „България на гражданите” Йонко Грозев – 137 000 долара.

116 000 лв. получава никому неизвестното сдружение „Булгарион” за „журналистически разследвания на парламентарните избори през 2013 г.”.

Абонирана финансиране от Фондация „Америка за България” е протежето на банкерката Цветелина Бориславова – Асен Асенов. Фирмата „Списание Едно” ЕООД получава поредните 200 000 долара за организиране на трите фестивала – Sofia Dance Week, Sofia Architecture Week и Sofia Design Week. Името на Асенов нашумя през 2011 г. когато Столична община се опита да даде без конкурс на него и фондация „Кредо Бонум” на Бориславова 800 000 лв. за организиране на културни събития в София.

Държавната телевизия БНТ, която чиято субсидия от бюджета е над 60 млн. лв., получава 65 000 лв. за „журналистически разследвания”. В групичката с щастливците със стотици хиляди левове от правителството на САЩ е и прословутото НПО „Отворено общество”.  През 2012 г. „Америка за България” отпуска 284 100 лв. за повишаването на здравната култура на ромите. Не са известни резултатите на „Отворено общество” сред мургавите, но  e  факт, че парите са усвоени.

През 2012 г. Съюзът на съдиите в България, председателстван по това време от Мирослава Тодорова, получава крупната сума от 420 000 лв. Парите са предназначени за  „утвърждаването на независимостта на съдебната власт”. Организацията финансира няколко онлайн медии, известни с критичното си отношениекъм определени лица и струкнури в българската съдебна система.

BPost.bg /mignews.info/

РАЗКРИХА ГО! Истината за Волен Сидеров излезе наяве!?

Истината за Волен Сидеров излезе наяве

Изглежда, че Сидеров не е невинен в цялата работа, свързана с протеста.  „Атака“ и лидерът й Волен купуват протестиращи на килограм за бурните февруарски протести.

volen siderov ima 300x224 РАЗКРИХА ГО! Истината за Волен Сидеров излезе наяве!?

Ех, Волене, Волене…какви ги говориш, а в действително какви ги правиш?!

Целта на всички тези подкупи е да се създаде още по-голямо напрежение между протестиращи и органите на реда. Да се създадат сериозни конфликти, които да доведат до големи сблъсъци и размяна на удари.

Освен тлъстите пачки, лидерът осигурява на купените протестиращи да похапват пици, а тези, които са от мускулестите типове, плащал двойно, за да се бият с органите на реда и да нанасят вреди.

Сумата, с която са подкупвани мнозинството от хората е 5 лева и споменатото по-горе парче пица. Целият този цирк целял падането на правителството на ГЕРБ, за да се стигне до сегашното положение с безхаберното правителство на Пламен Орешарски.

Пари са раздавани и на контрапротеста, на който участва и рап изпълнителят Мишо Шамара. Изглежда, че корупцията цари навсякъде, където и да погледне човек!

Разкритията за надниците, които е плащал Волен Сидеров бяха направени от Георги Флоров в ефира на Нова телевизия. Той споменава също, че държи на партия ГЕРБ и винаги гласува за нея.

Получава всякакви грозни предложение от хора, свързани с кабинета “Орешарски”, но не се поддава на мутренското правителство и им отказва мръсните пари.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!