Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Антон Кутев: "Бойко Борисов като бивш член на БКП влиза ли в проекта за новото ляво? Или Иван Костов. Той също е бил член на БКП."

Лидерското място на Станишев в БСП не е вакантно, твърди соцдепутатът

Социализмът се предава  по наследство - вижте ГЕРБ
Снимка: burgas-podlupa.com

Интервю на Албена Борисова, pik.bg

- Георги Първанов вчера направи изявление, че е необходим нов ляв проект. БСП как се отнася към предложението му, г-н Кутев?

- Първанов да бъде така добър да обясни какъв ще бъде този нов ляв проект. Дали ще спре вдигането на пенсиите и на майчинските, ще увеличи ли цената на тока... Ще прави наопаки на всичко, което правим в момента. Това ли иска?! Защото не е ясно. Ние си имаме ляв проект, който действа добре. Той щял да разширява основата. Бойко Борисов като бивш член на БКП влиза ли в проекта за новата ляво? Или Иван Костов. Той също е бил член на БКП.

- БСП не може вече да разчита на стари хора, трябват млади, според бившия президент...

- Ние направихме младежко обединение, в което има около 10 хил. членове. Вече има цяло поколение млади политици във висшия ешелон на управлението на партията на средна възраст 40-45 г. Външният министър е млад човек. Лидерът Сергей Станишев също. И ние не ги взимаме неизвестно откъде, както ГЕРБ правеше. Те са работили години наред в БСП. Тя вече не е партията на пенсионерите. 

- Има ли на "Позитано" 20 група, "която мисли, че всичко й е позволено", както твърди Георги Първанов?

- Нямам представа Първанов за какво говори. Аз никога не съм имал чувството, че всичко ми е позволено. Хубаво е Георги Първанов да започне да работи активно за БСП, а не да слага прът. Ще бъде по-полезен за партията. Никой не е безгрешен - нито той, нито аз, нито Станишев... Но БСП не е била никога по-консолидирана от сега. 

- Защо е тази агресия срещу Сергей Станишев, в това число и от страна на Първанов?

- Трябва да има вътрешнопартийна опозиция, в която е и Първанов, защото тя е коректив. Нелепо е обаче твърдението й, че Сергей Станишев трябва да се оттегли. Значи той става за лидер на ПЕС, а не става за лидер на БСП... Просто наближава партиен конгрес през февруари-март следващата година. И Георги Първанов започва подготовката си за него. Но лидерският пост не е вакантен.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!