Следвайте "Буднаера" в Телеграм

desant.net

Как да се лекуваме с пащърнак

http://www.desant.net/files/tn/137655538656469.jpg
Императорско изкушение, наречено пащърнак.
Снимка: desant.net

Рецепта 1 (срещу плешивост): Приготвя се отвара от листата, корените или семената на пащърнака, като за целта 1 с. л. от тези части на растението се залива с 2 чаши вода и се вари 10 минути. Оставя се да престои 2 часа и от нея се взима по 1 с. л. 3 пъти дневно. Успоредно с това в продължение на месец през ден в кожата на главата се втрива пресен сок от кореноплода или настойка от листа, семена и корени в съотношение 1:10. При необходимост след още един месец процедурите се повтарят.

Рецепта 2 (при бъбречно-каменна болест): Взима се 1 с. л. прах, приготвен от изсушени листа от пащърнак, и се залива с 200 мл вряла вода. Ври 15 минути и се прецежда. Приема се по 1 с. л. 3 пъти дневно.

Рецепта 3 (при отслабнала имунна система): Настъргват се 2 с. л. от корена на растението и се заливат с 1 чаша гореща вода. Изсипва се в термос и се оставя да престои 12 часа. След това към настойката се добавя 1 с. л. мед и от готовия лек се взима по 1 с. л. 4 пъти на ден преди хранене.

Рецепта 4 (при импотентност): С 1 чаша вряла вода се заливат 1 с. л. изсушени корени и узрели семена от пащърнак. Кипва се за 2 минути на слаб огън и се оставя да престои половин час. Отварата се прецежда през марля и от нея се взима 3 пъти на ден преди ядене по 1 с. л.

Рецепта 5 (при болести на стомаха): Залива се 1 с. л. от листата на пащърнак с 2 чаши вода и течността се вари 10 минути на слаб огън. Престоява 2 часа и се филтрира. Първите 7 дена се пие по четвърт чаша, а през втората седмица – по 2/3 от чашата три пъти на ден преди ядене.

Рецепта 6 (при депресия): С 0,5 л водка се заливат 100 г настъргани или нарязани наситно пресни корени от растението. Настойката се оставя да престои 3 седмици, като периодично се разклаща. След това се прецежда през марля и от нея се пие по 1 ч. л. 3 пъти дневно.

Рецепта 7 (като спазмолитично средство): С чаша и половина вода се заливат 1 с. л. листа от пащърнак. Течността се загрява, но без да кипва. Отстранява се от огъня и се оставя да престои 2 часа, след което се прецежда. Взима се 3 пъти на ден по 1/3 чаша половин час преди храна.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!