Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Благоевградчанка не спи вече 27 години

24chasa.bg

Благоевградчанката Катя Илиева е един от необяснимите българските феномени, защото скоро ще отпразнува странна годишнина - 27 години без сън, съобщава sanovnik.bg.

Изумителното явление не се дължи на жесток инцидент като загуба на близък или катастрофа, което би било обяснимо при подобни случаи. Един хубав ден жената чела до късно и заспала в два през нощта, а два часа по-късно се събудила бодра и свежа. От този ден насам Катя заспива точно в два и се буди в четири през нощта.

Преди години специалисти от ВМА проявили интерес към случая, приемайки жената няколко пъти в неврологията. Въпреки редицата изследвания, които й били направени, така и не станало ясно как организмът й успява да се възстанови след минималната доза сън. В крайна сметка невролозите стигат до заключението, че мозъкът и биоритмите й сами се настройват на някакъв необикновен за човека ритъм.

От години Катя спазва собствена диета и поддържа тонус само с плодове и зеленчуци без никакво олио. Безсънието кара Катя да почувства влечение към гоблените и впоследствие да се усъвършенства в този занаят.

Същевременно жената се занимава с билкарство и цветарство. Самата тя познава и използва над 200 вида билки, а в градинката си в с. Черниче отглежда над 40 сорта рози, включително най-екзотични.

Катя Илиева вече е свикнала с нетипичното си безсъние и нечовешкия си тонус. Тя не смята, че е феномен или недоразумение на природата. "По-различна съм и имам възможност да правя много неща в живота си, за които обикновените хора нямат време", казва за себе си благоевградчанката.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!