30dumi.eu

Учени видяха какъв цвят има смъртта (видео)

Учени видяха какъв цвят има смъртта
Снимка: 30dumi.eu

Сензационно откритие са направили учени от Великобритания - те буквално са погледнали смъртта в лицето. Когато един организъм умира в него се разпространява необичайна светлина, пише Daily Mail.

Изследването, което са провели експерти от Съвета за научни изследвания Welcome Trust and the Biotechnology and Biological Sciences, установили, че когато организмът умира, в неговите клетки се разпространява синьо сияние. Това е доказано след като учените изследвали под микроскоп умиращ червей.

"Ние идентифицирахме химическите пътища на самоунищожението, което виждаме като синя светлина, която се разпространява по тялото на червея," – разказа ръководителят на изследването, проф. Дейвид Джеймс от Лондонския институт по стареене. Според него, ако не се позволи на тази светлина да се разпространява, може да се забави смъртта.

Както заявяват изследователите, механизмите на стареене при червеи са подобни на тези, които се срещат при хората. Това знание, надяват се експертите, ще помогне да се удължи човешкия живот.

"Експериментът постави под въпрос теорията, че стареенето се дължи на натрупването на молекулярни повреди – казва Джеймс – Ние трябва да се съсредоточим върху биологичните процеси, които се случват при стареенето и смъртта, за да се разбере как те биха могли да се забавят или прекъснат."

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!