Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вредата от микровълновите фурни

микровълновае фурна

Защо е вредно СВЧ-излъчването?

Първите микровълнови печки са изобретени от немски учени по поръчка на нацистката власт. Целта им била да приготвят по-бързо храната и да не карат в обозите гориво за печките в студените руски зими. По време на експлоатацията на печките станало ясно, че храната, приготвена с микровълново излъчване, се отразява негативно върху здравето на войниците и впоследствие немците се отказали да ги използват.

През 1942-43 г. тези изследвания попаднали у американците и те ги засекретили.

По същото време няколко печки попаднали у руснаците и те ги изследвали задълбочено в белоруския Радиотехнологичен институт и в засекретени изследвания на Урал и в Новосибирск. Учените проучили влиянието на свръхвисокочестотното излъчване (СВЧ) върху биологичните обекти, т.е. върху човека.

В Съветския съюз издали закон, който забранявал използването на печки със СВЧ-излъчване заради опасността за здравето на хората. Руснаците предупредили света за вредата от микровълновите печки и други електромагнитни устройства за здравето и околната среда.

Руснаците продължили изследванията на хиляди работници, които работели с радарни установки и получавали микровълново облъчване. Резултатите били толкова сериозни, че бил установен строг лимит от излъчване от 10 микровата за работниците и един микроват за цивилни лица.

микровълновае фурна

Микровълнова печка, превърната в оръжие, с мощност 800 вата от микровълнова енергия.

Голям процент от радиацията достига втората стая.

С преминаване на радиацията през следващите стени, нейната сила намалява, но може да остане на опасни за здравето нива.

Дори ако силата й намалява с преминаването през три стени, хората може да бъдат негативно повлияни от продължително излагане на радиация за дълги периоди от време.   

Как работи микровълновата печка?

Микровълновото излъчване е свръхвисокочестотно електромагнитно излъчване (СВЧ), което включва сантиметровия и милиметровия диапазон на радиовълните (от 30 см – с честота 1 гигахерц, до 1 мм – 300 гигахерца).

Микровълните са една от формите на електромагнитната енергия, подобно на светлинните вълни и радиовълните. Това са много къси електромагнитни вълни, които се движат със скоростта на светлината – 299,79 км/сек.

Днес микровълните се използват освен в микровълновите фурни, в мобилните телефони, телевизионните предаватели, интернет на земята и чрез спътниците. Ние познаваме много добре микровълновите печки, с които някои всеки ден приготвят храната си.

Всяка микровълнова печка има магнетотрон, който преобразува електрическата енергия в свръхвисокочестотно електрическо поле с честота 2450 мегахерца или 2,45 гигахерца, което взаимодейства с молекулите на водата в храната. Микровълните "атакуват" молекулите на водата и ги принуждават да се въртят с честота милиони пъти в секунда; така създават молекулярно триене, което нагрява храната.

Защо е вредно микровълновото излъчване?

Първо, вредата идва от електромагнитните излъчвания, по-точно от тяхната информационна съставка, която в науката се нарича торсионно поле. В експерименти е установено, че електромагнитните излъчвания имат торсионна (информационна) съставка. Специалисти от Франция, Русия, Украйна и Швейцария установили, че не електромагнитното, а торсионното поле влияе негативно върху здравето на човека. Това поле предава на човека цялата тази негативна информация, която предизвиква главоболие, раздразнение, безсъние. (Отварям скоба, за да поясня, че не всички учени са единни в мнението за съществуването на торсионни полета.)

От гледна точка на биологията най-вредно за организма е високочестотното излъчване в сантиметровия диапазон (СВЧ), което създава мощно електромагнитно поле. СВЧ-излъчването нагрява организма, кръвният ток намалява нагряването (това се отнася до органи, богати на кръвоносни съдове). Но има органи като стъкловидното тяло на окото, което не съдържа кръвоносни съдове. Затова СВЧ-вълните, силното топлинно въздействие, водят до помътняване на стъкловидното тяло и до разрушаването му. Тези промени са необратими.

Ние не можем да почувстваме и видим електромагнитните излъчвания. Но те съществуват и влияят на организма. Влиянието им не се отразява веднага, но излъчванията се натрупват с течение на времето.

Второ, влиянието на СВЧ-излъчването върху храната. В облъчената храна е възможно да настъпи йонизация на молекулите, т.е. атомът може да загуби своя електрон, а от това следва, че се променя структурата на веществото.

Т.е. високочестотното излъчване води до разрушаване и деформация на молекулите в храната. Микровълновата печка създава нови съединения, които не съществуват в природата, наричат ги радиолитични. Радиолитичните съединения създават молекулярна гнилоч, като пряко следствие от радиацията.

Месото, приготвено в микровълнова фурна, съдържа Nitrosodienthanolamines, добре познат канцероген.
Някои аминокиселини в млякото и зърнените храни се превръщат в канцерогени.

Размразяването на замразени плодове в микровълнови фурни превръща техните глюкозиди и галактозиди в частици, които съдържат канцерогенни съставки.

Дори облъчването на пресни плодове за малко време в микровълнова фурна превръща техните алкалоиди в канцерогени.

В растенията, особено в кореноплодите, се образуват канцерогенни свободни радикали при микровълново облъчване.

Намалява се хранителната ценност на храните от 60 до 90%.
Изчезва биологичната активност на витамините В, С и Е, както и на много минерали.

В растенията при микровълново облъчване се разрушават алкалоидите, глюкозидите, галактозидите и нитролозидите.
Деградират нуклео-протеините в месото.

Робърт Бекер в книгата си "Електрическото тяло" се опира на изследвания на руски учени и описва заболявания, свързани с микровълновата печка.

Факти

Някои от аминокиселините, които се съдържат в майчиното мляко и млечните смеси за деца, под влияние на микровълновото излъчване се преобразуват в d-изомери, които се смятат за нервотоксични (деформират нервната система) и нефротоксични (отровни за бъбреците). Не е правилно децата да се хранят с изкуствени заместители на млякото, които стават още по-токсични благодарение на микровълновите печки.

Изследване показало, че хора, които употребяват редовно приготвени в микровълнова печка мляко и зеленчуци, имат променен състав на кръвта (понижен хемоглобин и повишен холестерин).

Изследователи от Виенския университет установили, че при нагряване в микровълнова фурна се нарушава атомният ред на аминокиселините. Според изследователи това води до тревожност, тъй като тези аминокиселини се превръщат в протеини, които след това структурно, функционално и имунологично се променят. Така протеините, които са основата на живота, се променят в храната, загрята в микровълнова печка.

Трето, СВЧ-излачването води до отслабване на клетките в организма

В генното инженерство съществува следният метод: за да проникнат в клетката, леко я облъчват с електромагнитни вълни и така отслабват клетъчните мембрани. Тъй като по този начин клетките се разрушават, техните мембрани не могат да ги предпазят от проникването на вируси, гъбички и други микроорганизми; потиска се естественият механизъм на самовъзстановяването.

Четвърто, микровълновата печка създава радиоактивен разпад на молекулите, в резултат на което се образуват нови неизвестни в природата сплави, както се случва при радиацията.

СВЧ-излъчването и здравето на човека

Когато човек употребява приготвена в микровълнова фурна храна, първо се намалява пулсът и кръвното налягане, след това възникват нервозност, главоболие, световъртеж, болки в очите, безсъние, липса на концентрация, косопад, засилване на случаи на апандисит, катаракта, репродуктивни проблеми, рак. Употребата на облъчена в микровълнова фурна храна увеличава броя на раковите клетки в организма, особено в храносмилателния тракт.

Микровълновото излъчване е особено вредно за децата и бременните.

Най-уязвими на неговото влияние са кръвоносната и ендокринната система, главният мозък, имунната и половата система.

Целта на тази статия не е да плаши читателя, а да предупреди.

Последиците от микровълновото излъчване могат да не настъпят днес, но след 10 и повече години човек може да се окаже неизлечимо болен.

ЗА МИКРОВЪЛНОВОТО ОРЪЖИЕ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ В КНИГАТА НА ИЗДАТЕЛСТВО "РАСПЕР" –"ТАЙНИТЕ ОРЪЖИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО" /rasper-bg.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!