Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Поредният провал на Орешарски! Сайтът "Биволъ": новото вице – кадър на Васил Божков-Черепа!

Нова грешка на Орешарски!

Как не му омръзна на този човек да назначава все хора, тясно свързани с мафията и олигархията!

Новото му вице – банкерката Даниела Бобева също е от октопода, който смуче 24 години кръвта и парите на България!

Банкерката Даниела Николова Бобева-Филипова, която беше представена от премиера като новия вицепремиер в правителството "Орешарски", се оказа кадър на Васил Божков.

Този факт от биографията на Бобева е пропуснат в официалното й CV, коментира сайтът "Биволъ".

Тя е била член на Съвета на директорите на "Мостстрой" АД от 20 октомври 2003 до 5 март 2004 г., показват архивите на Държавен вестник, където е отбелязано назначаването и освобождаването на Бобева (вижте по-долу извадките от Държавен вестник).

Мостстрой АД е притежавано от Васил Божков.

В регистрите се открива и индиректна връзка на Бобева с Божков през фондацията "Левски-Спорт", където Бобева е председател.

В тази фондация управляващ е Свилен Русев Вълчев, който е също така управляващ на фондацията "Тракия" основана и председателствана от Васил Божков.

Самият Васил Божков е посочен от американските дипломати в таен доклад за българската организирана престъпност като "един от най-издирваните престъпници в България".

Разбира се, той не само не е издирван, но и продължава да печели многомилионни обществени поръчки в строителството, финансирани от европейския данъкоплатец.

Той е и главният бенефициент от лобисткото законодателство за хазарта, гласувано от ГЕРБ и прилагано днес от кабинета "Орешарски", заради което в България за пръв път бе приложена официална цензура на сайтове на ниво доставчик.

Близостта на Пламен Орешарски с Васил Божков е ноторно известна. СДС оттегли кандидатурата на Орешарски за кмет на София именно след като стана известно за негова среща със скандалния бизнесмен, на която присъствал и сегашния министър Петър Стоянович, припомня "Биволъ".

------------------------------

ДВ бр. 33 Петък, 23 април 2004 г.

НЕОФИЦИАЛЕН РАЗДЕЛ

Обява/Съобщение

Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231 ТЗ с решение от 20.X.2003 г. регистрира по ф.д. № 27465/91 промени за "Мостстрой" - АД: вписва промени в устава на дружеството с решение на общото събрание на акционерите, проведено на 29.VIII.2003 г.; заличава като членове на СД Румен Косев Йовчев и Божидар Василев Данев; заличава като изп. директор Владимир Атанасов Манолов; увеличава броя на членовете на СД от 4 на 5; вписва като членове на СД Ясен Тодоров Ишев, Владимир Атанасов Манолов и Даниела Николова Бобева-Филипова; вписва като изп. директор Ясен Тодоров Ишев; дружеството ще се представлява от изп. директор Ясен Тодоров Ишев и прокуриста Койчо Стефанов Златинов заедно. 73313ДВ бр. 93 Вторник, 19 октомври 2004 г.

НЕОФИЦИАЛЕН РАЗДЕЛ

Обява/Съобщение

Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231 ТЗ регистрира с решение от 5.III.2004 г. по ф.д. № 27465/91 промени за "Мостстрой" - АД: вписва промени в устава, приети на общото събрание на акционерите, проведено на 27.II.2004 г.; заличава като членове на СД Владимир Стефанов Михайлов, Величко Георгиев Александров, Ясен Тодоров Ишев, Владимир Атанасов Манолов и Даниела Николова Бобева-Филипова; заличава като прокурист Койчо Стефанов Златинов; вписва нов съвет на директорите в състав: Румен Косев Йовчев - председател, Филип Петров Стоянов - зам.-председател, Стоян Стефанов Михайлов, Ясен Тодоров Ишев и Антоанета Кирилова Костадинова; дружеството ще се управлява и представлява от председателя на СД Румен Косев Йовчев и зам.-председателя Филип Петров Стоянов заедно.

"Биволъ" /1kam1.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!