Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шокиращи резултати от хранене на животни с генно-модифицирана храна

Резултатите от проучването са шокиращи: свиня, хранена с ГМО, била с една четвърт по-тежка от животно в контролната група. От биологична и статистическа гледна точка откритието е впечатляващо.

Освен това у първата група чревни инфекции са били диагностицирани 2.6 пъти по-често. Това се наблюдава у 22 процента от мъжките прасета и у 42 процента от женските.

След сравняване на двете групи е установено, че мъжките свине по- силно се влияят от генетично модифицирани храни. Вероятността от заболяване с чревна инфекция при женските се увеличава 2.2 пъти, а при мъжките с 4.

Решението за провеждането на подобно проучване е направено въз основа на оплакванията на фермери, които през последните няколко години забелязали проблеми у храносмилателната и пикочно-половата система при свинете. Установено, че се е увеличил броят на случаите на безплодие и спонтанни аборти при свинете майки, хранени с ГМО.

Също така намалял и процентът на прасетата, родени с естествено зачеване. Наблюдава се високо ниво на заболявания от чревни инфекция и тънките черва, язви и изтъняване на стените на червата и хеморагично кървене, т.е. когато на животното бързо му изтича кръвта.

Стомах при хранене с ГМО и без ГМО

Стомах:
 1) няма възпаление, хранене без ГМО,
 2) силно възпаление, хранене с ГМО:
Снимка: 30dumi.eu

Много от тези събития, които са настъпили в свиневъдството, вече официално са потвърдени в научното изследване.

Фермерът и експерт по домашно животновъдство Howard Flieger, който е и един от инициаторите и ръководителите на проекта, не е изненадан от резултатите. "От момента, когато генетично модифицираните култури се появиха в храната на животните, ние виждаме увеличаване на храносмилателни и репродуктивни проблеми.

Сега това е научно доказана. Земеделските производители са понесли загуби, главно поради покупки на антибиотици за прасетата. Смъртността сред животните се е увеличила, регистрирано е увеличаване на броя на спонтанните аборти и дефекти при новородени прасенца.

В някои случаи животните стават агресивни. Това не е изненадващо, като се има предвид състоянието на тяхното здраве. В допълнение, използването на генетично модифицирани храни в рациона на животните не носи на фермерите никакви печалби ", казва той.

Ръководителят на проекта д-р Джуди Карман казва: "Нашето изследване е важно по няколко причини. Първо, резултатите се получават в реални, а не в лабораторни условия.

На второ място, ние сме използвали свине. След заколването свинското се появява на пазара, а след това на масата за хранене. Също така, храносмилателната им система е много подобна на нашата, и ние трябва да установим дали няма подобни симптоми и при хората.

Трето, ние открихме, че смес от генетично модифицирани растения в храносмилателната система на организма образува генетично модифицирани протеини. По този начин, ние бяхме в състояние да проучим комбинирания им ефект върху здравето на животните.

Въпреки това, в този момент, на никой продукт не се съобщава информация за това. Нашите изследвания показват, че генетично модифицираните растения трябва да се изключат от продажба. " /30dumi.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!