Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В размножителния период на "калинките"

Сидеров, Местан, Станишев, Борисов
Снимка: КРОСС

Волен е болен. Не е от значение вече дали се друса или е луд. Пък може и да играе идиот заради пари, просто един платен скандалджия. При всяко голямо публично събитие лидерът на „Атака" Волен Сидеров реагира като цигане пред телевизионна камера - търси евтина изява, своята минутка слава.

Бойко мрънка непрекъснато като недоволно дете. Язък за прозвището му Бате. А може и той да е за психиатрията с тази тенденциозна параноя. В лудостта си днес прозря нестандартността на назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС: „Те (БСП, ДПС и „Атака" - бел.ред.) са подготвили сценарий да ме задържат и в ареста да ме убият."
Това е нелепо, възрази главният прокурор Сотир Цацаров.

Сергей Станишев оглуша. Или както казва народът - не чува петлите. Оглуша за призивите на протестиращите. Оглуша и за призивите на съпартийците му за неговата оставка като лидер на партията и се отметна - вчера беше готов да иска вот на доверие, днес се отказа. През последните няколко дни публично оставката на Станишев поискаха депутатът Георги Кадиев, бившите депутати Татяна Дончева и Румен Петков, организациите на БСП в Стара Загора и в Пазарджик, както и структурите в два столични района „Витоша" и „Красно село".
Вероятно Сергей Станишев се надява на подкрепата на ПЕС, чийто конгрес предстои в София. Но да не бърза, защото във Фейсбук скорост набира инициативата „Окупирай НДК по време на конференцията на ПЕС, свали Станишев".

От партията на Лютви Местан изпаднаха в трансцедентални размисли за чистилището, прошката и покаянието. Извинихме се, съгрешихме. И точка по въпроса. Както обикновено, от много думи лидерът на ДПС Лютви Местан нищо не каза. Мълчанието му обаче няма да му направи добра услуга.

Премиерът Пламен Орешарски се забатачва все повече в стремежа си хем да угоди на подкрепящите го партии, хем да угоди на хората и да назначи на ключови места морални хора. Мисия невъзможна. След грешката „Тихилов", дойде грешката „Пеевски", сега пък - „Иванов". Орешарски трудно би се справил с размножителния период на „калинките".

Преведено на новинарския език:
Малко преди началото на Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от държавния глава след скандалната кандидатура на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и бурните протести в страната, с мегафон в ръка Волен Сидеров се появи с шум и трясък, както той си знае, нападна президента с обвинения, че е замесен в огромни далавери и че е заплаха за националната сигурност на страната и му поиска оставката. Сидеров продължи в стила „кои сте вие, знаете ли кой съм аз".

И БСП открито обяви война на Росен Плевнелиев. Играете си с огъня господин президент, предупреди го председателят на Народното събрание Михаил Миков. Началото на съвета бе провалено. Сергей Станишев изгони медиите. ГЕРБ пък по традиция сам напуснаха.

Пред камерите на медиите Бойко Борисов заяви, че срещу него е подготвен страшен заговор, в който вкара дори и главния прокурор Сотир Цацаров. С обичайния си спокоен тон Цацаров призова да не изпадаме в параноя на държава, която се намира едва ли не на прага на военна диктатура.
Междувременно на Орешарсик му се наложи да обяснява за поредната си кадрова грешка - след кой му натресе Делян Пеевски, сега пък - защо е назначил и веднага след това уволнил като заместник-министър на вътрешните работи Иван Иванов. Помощта си му предложи вътрешният министър Цветлин Йовчев, който изясни, че в миналото на Иванов има факти и обстоятелства, които правят несъстоятелно оставането му в МВР.
А „хората казаха много ясно - искаме да ни управляват хора с морал, които да не ни крадат и да не ни лъжат. Толкова е просто". /КРОСС/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!