Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Предците са по-интелигентни от потомството си: За сто години IQ на западняците е паднал с 14 пункта

IQ by Country
IQ по държави (2009 г.)

Проучвания, проведени от учени от Свободния университет в Брюксел, заедно с колегите им от Университета на Амстердам и Националния университет на Ирландия в Корк свидетелстват, че IQ на средния западен човек, е намалял от миналия век до сега с 14,1 пункта, съобщава изданието UPI, позовавайки се на статия в Intelligence.

В статията се казва: Данните, получени от изследователите за периода 1889-2004 г., показват, че представителите на Викторианската епоха са били много по-умни от нашите съвременници. Те, по-специално, визуално по-бързо реагирали на събитията, а времето за реакция, казват учените, е свързани с нивото на интелигентност.

Тези цифри много изненадали учените – би било логично да се предположи, че сегашният поток от информация, който ежедневно ни залива, би трябвало да предизвика ускорено възприятие.

Една от теориите, обясняваща това явление, е следната: жените с висока интелигентност средно раждат по-малко деца, и по този начин сред населението започват да доминират потомците на хората с нисък IQ. Така средно нивото на IQ пада с 1,23 пункта за десетилетие.

http://30dumi.eu/2013/05/predtsite-sa-po-inteligentni-ot-potomstvo-si-za-sto-godini-iq-na-zapadnyatsite-e-padnal-s-14-punkta/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!