Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медът ни пази от компютъра (+рецепти)

Бил отличен помощник на окото в битката с куп болести

мед
Хапнете две лъжици мед преди да си измиете зъбите.
Снимка: hk.epochtimes.com

Лекуване на очни болести с мед

Перде на очите

  • Медена баня: Преварява се 250 г вода и в нея се разтваря 1 чаена лъжичка мед. Окото се потапя в чашка за промиване на очи. Банята трае 1 минута и се прави 2 пъти дневно -сутрин и вечер. Добре е същевременно да се пие отвара от 400 г вода и по 1 супена лъжица живовлек и очанка. Дрогите се заливат с кипяща вода и се варят на тих огън 10 минути. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно 20 минути преди хранене.
  • 50 г мед се разтваря в 150 г хладка преварена вода. Всяка вечер в очите се капват по 2 капки меден разтвор. Процедурата се прави до оздравяване.

Възпаление на очите

  • 1 супена лъжица мед се разтваря на водна баня. Капва се по 1 капка от външната страна на окото./lechenie.newage.bg/

Ежедневната консумация на мед пази очите от вредното въздействие при работа пред компютър. Лекарите препоръчват пчелния продукт на пациенти с подпухнали лица и разширени кръвоносни съдове в областа между веждите и устата.

Според докторите медът се явява отличен помощник и защитник на зрението, тъй като в състава му влизат комплекс от вещества, необходими за нормалното функциониране на ретината на окото.

Мед вместо паста за зъби

Специалисти препоръчват веднага след излюпването изпод завивките и 10-15 минути преди миенето на зъбите да се взема по 1 супена лъжица мед. Не трябвало обаче да се гълта веднага, а да се задържи по-продължително в устата и да се смуче до пълното му разтапяне. За предпочитане е медът да е липов. Още по-голям ефект има, ако процедурата се повтаря и вечер преди лягане.

Капки от пчела

При лечение на катаракта и болки в очите може да помогнат и медни капки. Офталмолозите отбелязват, че тези капки облекчават възпалителните процеси и предпазват очите от неблагоприяното въздействие на околната среда. Но подчертават, че преди да се приложи подобно лечение, е задължителна консултация със специалист./dartsnews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!