Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Новите депутати щурмуваха модните къщи

Юруш на костюмите ден преди да удари първият звънец

костюби, мъжка мода
Снимка: vsekiden.com

Предстартова треска превзе новата порция депутати. Ден преди да се закълнат с ръка върху конституцията, че ще се ръководят единствено от интересите на народа, бъдещите 240 избраници се отдадоха на грижи само за себе си.

Ударни поръчки на оригинални костюми напълниха хазната на някои от известните дизайнери в страната, а шивачите не смогват да изпълнят всички в срок до 21 май (утре).

Оказа се, че повечето от новите депутати са били изненадани от указа на президента Росен Плевнелиев да ги събере на тази дата и са очаквали законодателният орган да заработи седмица по-късно - около 29 май. Това ги сварило с неподготвен гардероб, което довело и до големия щурм в последния уикенд. Някои от новите попълнения в пленарната зала досега не познавали формалното облекло и затова им се наложило да поръчат наведнъж по 2-3 костюма, за да издържат с тях поне първата сесия на Народното събрание, довериха топ дизайнери пред "Всеки ден".

За мъжете сред депутатите било значително по-лесно да си набавят необходимите ризи и вратовръзки, но при дамите капризите били нескончаеми. Огромни каталози с последните модни тенденции разхождали те в шивашките ателиета, в стремежа си да са в крак с последните линии и да не предизвикат подигравки още с първото им появяване пред камерите утре. По-отраканите депутатки, които вече познават стила на парламентарните тоалети и стриктно се придържат към него, няма да изневерят на стила си. И тях обаче треската, преди да удари първата камбанка, не ги подминава.

В разгара й се озова и една от най-красивите народни избранички - Деница Гаджева. Любимката на атакист №1 Волен Сидеров се впусна в шопинг тур в събота в търсене на изящен тоалет за първия пленарен ден. Магазинерки на елитни модни къщи не скриха, че Гаджева е лесен и приятен клиент - с идеалните си форми тя рядко искала прекрояване на моделите и харесвала почти всички цветове. Въпреки съветите им да подбира малко по-ярки тонове в облеклото си, тя все пак държала да е пременена в тъмната гама. Колежките й вляво Мая Манолова и Корнелия Нинова обаче имат такъв набор от тоалети, че надали са се втурнали в последния момент да си шият нови. Известно е, че и двете червени фурии се доверяват само на определени дизайнери и никога не поверяват стила си на самозванци.

При мъжете търсенето не е лесно. Някои от по-младите избраници, които ще седнат на банките в пленарната зала утре, имали твърде екстравагантни разбирания за кройки и материи и се спирали на модели, по-подходящи за естрадни певци. Дали са успели да ги разколебаят от шантавите хрумки, ще се види още в 10,00 часа сутринта във вторник. Да следят зорко спазването на нормите за облекло и поведение вече са се нотичили десетки модни и пиар експерти. Още в изборната нощ паркетният лъв Евгени Минчев направи на пух и прах половината от най-известните ни политици заради неподходящи прически, грим и аксесоари.

Косите на депутатите може да им докарат най-много нерви, защото топ коафьорите вече са заети. По 200 лева излиза официалната прическа при някои от тях, но народните избраници в поли ще цакат по още 100 заради извънреден труд от сабахлем. Най-късно в 9.00 часа фризурите трябва да са изпипани, а същото се отнася и за грима, въпреки че младите попълнения сред тях могат да си позволят и по-малко макиаж. Сред заявилите стригане след първи петли има и мъже. Най-рано от всички пък щяла да стане бившата парламентарна шефка Цецка Цачева, която бе наела фризьор в покоите на Народното събрание през целия мандат. Преди председателски съвет Цачева прекарваше около час и половина под ножицата и сешоара на ведомствения коафьор и пристигаше в институцията около 7.30 часа.

В същия часови диапазон попадат и грижите за външния вид на най-суетните социалистки, а от герберките най-съвестни грижи полага Йоана Кирова. Нейният избор на тоалет утре се очаква да е една от изненадите, в съревнование с Петя Раева от ДПС, която винаги избира прибрани, но кокетни костюми. Наред с тях този път за първото място на Мис Парламент 2013 ще се бори и атакистката Миглена Александрова, която ще завладее мъжкото внимание основно с руси букли и дълбоко деколте./vsekiden.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!