Следвайте "Буднаера" в Телеграм

China Forbidden News, New Tang Dynasty TV

Китай: Нова регулация за надзор на медиите

Медийният регулатор на Китай обяви, че засилва медийния надзор, като на медии няма да се разрешава да цитират чуждестранни медии без разрешение, а редактори няма да могат да отварят микроблогове без официално одобрение...

Китайската Главна администрация на пресата, публикациите, радиото, киното и телевизията издаде нова регулация. Тя се нарича, "Нареждане за надзора над новинарски редактори, отразяващи новини от чужбина".

В нея се казва: "Работните медийни единици не могат да използват неодобрени чуждестранни новинарски продукти; цензурата на новинарски сайтове и надзорът над редакторски новинарски сайтове трябва да бъдат засилени; интервюиране или публикуване на репортажи без медийна акредитация не се разрешава; официални медийни микроблогове, както и лични блогове на новинарски редактори, трябва да се проверяват от тяхната компания", и т.н.

Гу Юанлянг, редактор на уебсайт, каза че известието не е добър знак. "Ние живеем в епоха на социални мрежи - каза Гу - Обществеността има право да знае истината, а медиите да я съобщават. Обществеността ще се разгневи, ако бъде лишена от правото й на информация".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!