Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Звезди се тровят с хапчета за отслабване

"Ефедрин арсан" топи килограми, но съсипва мозъка, сърцето и стомаха

Родните звезди масово се тровят с хапчета за отслабване, забранени за производство и продажба в България. Те буквално се топят пред очите на феновете си. Последствията обаче са ужасни - рязко падане на кръвното налягане, претоварване на сърцето и сриване на сърдечносъдовата система. Наред с това хапчетата въздействат и на мозъка, могат да доведат до халюцинации и припадъци. Въпреки всичко родните певици и моделки не се отказват от тях, убедени, че да бъдат слаби, е по-важно от това да са здрави.

Вълшебните хапчета се наричан "Ефедрин арсан". Още през 2004 г. са забранени в Европейския съюз. Произвеждат се обаче съвсем свободно в Турция, откъдето се внасят нелегално в страната ни. Освен певиците и моделките си ги поръчват спортисти и маниаци на тема "идеалната форма". Най-често им ги дават техните фитнес инструктори, без да ги предупредят нито за страничните ефекти, нито че се внасят нелегално. Цената е почти символична - около 20 лева за блистер с 20 хапчета. Активното вещество в тях се използва и за производство на синтетичния наркотик пико.

Манията тръгна от попфолка, но бързо се разпространи и сред певици, които нямат нищо общо с чалгата. Твърди се, че именно със забранените хапчета Мария Илиева успяла да свали излишните килограми. Тя втрещи всички, появявайки се слаба като вейка дни преди участието си в парижката зала "Олимпия" през март, след като повече от година имаше проблеми с теглото. "Как е успяла да отслабне толкова много и толкова бързо?", питаха се тогава феновете й, не подозирайки, че ефектът се държи на хапчета, съсипващи сърцето и мозъка.

По същия начин се пребори с килограмите си и Анелия, твърдят нейни колеги. Тя никога не се е славела като твърде кльощава, но изведнъж буквално се стопи. Тогава каза, че уж била на 90-дневна диета. Но никоя диета не води до толкова светкавични резултати.

Говори се, че и Ивана е прибягнала да турските хапчета, от които започнала бързо да влиза във форма. Преди броени дни обаче певицата припадна по време на участие. Хората решиха, че е от глад. Но зад него стои въздействието на "Ефедрин арсан".

Още преди години към хапчето почти се пристрасти моделката Роси Иванова, твърдят хора от модния бранш. Тя беше леко закръглена и доста пищна, но преди своя еротична фотосесия реши да влезе във форма. В резултат на това стана само кожа и кости.

След като изпробва всевъзможни диети, на път към "Ефедрин арсан" е и Миро. Хора от попфолк средите се опитали да привлекат към хапчето и Люси Иларионов, но той бил категоричен, че предпочита да е дебел и жив, отколкото слаб и болен. Мара Отварачката обаче била на мнение, че фигурата й е по-важна от всичко. Затова веднага след като родила дъщеря си, започнала да се тъпче със забранените хапчета.

Хапчето чудо блокира изпращането на сигналите за глад до мозъка. Наред с това то разширява кръвоносните съдове, като по този начин води до падане на кръвното налягане. Целта е диетите да станат по-лесни за спазване и да се постигне по-голяма издръжливост на тренировките във фитнес залата. Вместо това обаче сърцето се претоварва, мозъкът започва да работи по-трудно, хората, които пият хапчетата, с дни не слагат и залък в уста. Резултатът е виене на свят, припадъци, хранителни разстройства, язви, гадене, проблеми с черния дроб, които могат да стигнат дори до цироза.

Производителите се оправдават, че активното вещество в едно хапче е само 8 милиграма и уж изследвания на университетите Харвард и Колумбия доказвали, че тази доза е безвредна. Но засега никой не е видял тези изследвания, а всички, които ползват "Ефедрин арсан" у нас, пият не по едно, а по цели три хапчета на ден, което значи, че трикратно надвишават максималната препоръчителна доза./vsekiden.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!