Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Изверги": Властите в Китай убиват заради органи

Иля Иванов

Продължават да се появяват доказателства за престъпленията на китайския режим, свързани с отнемането на органи от практикуващи преследваната медитативна практика Фалун Гонг. Жителка на град Чонгчинг каза, че заради органи в местната болница са убили най-малко седем души...

Репортер на The Epoch Times се свърза с тази жена, която през 2006 г. е прекарала три месеца в болница № 1 в Чонгчинг, за да се грижи за болен роднина.

Болница № 1 е собственост на държавата и местния медицински университет. По официални данни тя е единствената болница в града, която има разрешение за чернодробни и бъбречни трансплантации.

Интервюираната от кореспондента се нарича Ли Джичен (псевдоним) и каза, че по време на престоя й в болницата веднъж е видяла в двора да влизат седем полицейски коли. От тях са излезли около 20 души в цивилни дрехи, които водели седем души с белезници. Сред тях имало мъже и жени на възраст около 30-40 години.

Те били отведени в малка самостоятелна стара триетажна сграда с желязна врата, от всяка страна на която стояли няколко души, предполагаемо охрана.

Един професор от катедрата по английски език в Медицинския университет, също лежащ в болницата по това време, казал на Ли, че това са затворници.

Двама бивши студента на професора работили като лекари в болницата, един от които бил хирург. Един ден единият от студентите казал за другия: "Той се е превърнал в истински касапин, по цял ден убива хора със скалпела. Станал е вече безчувствен."

Ли не разбирала какво точно има предвид, мислейки, че става дума за безнадеждни пациенти, които не е могло да бъдат спасени с операция.

Но няколко дни по-късно говорила с портиера, мъж на около четиридесет години, когато той казал: "Което правят тези лекари тук, не са обичайни операции. Изглежда като просто да нарязват хора. След тях цялата операционна е покрита с кръв, измиваме я с маркуч. Отнема повече от час. Как може това да е обикновена операция?" 

Няколко пъти късно през нощта Ли видяла през прозореца как 4-5 мъже вкарват през задната врата на болницата няколко души с нахлузени на главите качулки.

Всички тези странни събития предизвикали у Ли много въпроси, на които тя се опитвала да намери отговори. Веднъж един от медицинските служители й казал, че в тази болница отнемат органи от практикуващи Фалун Гонг, и че наскоро са докарали седем нови донори, органите на които чакат за клиенти.

Ли осъзнала какви са наскоро видените от нея докарани седем души в белезници, "Веднага се сетих защо хирургът бе нарече касапин и защо операционната е покрита с кръв след операциите. Тези лекари са изверги" - обяснява тя.

Първата информация за широкомащабно принудително отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг, потискани вече 13 години от китайския комунистически режим, се появи през 2006 година. Светът бе шокиран не само от размера и жестокостта на това, което се случва, но и от факта, че във всичко това правителството се включва активно.

Първия свидетел, Ани, разказа пред западни медии, че нейният бивш съпруг е главен хирург в клиниката за лечение на тромбоза в Суджиатун, провинция Ляонинг. В рамките на две години, според Ани, нейният съпруг е отстранил роговиците на повече от две хиляди Фалун Гонг практикуващи.

Най-пълна картина за престъпността на отнемане на органи в Китай предоставиха известните канадски адвокати по човешките права Дейвид Матас и Дейвид Килгор, в свой доклад, след разследване. Този доклад, озаглавен "Кървава реколта", периодично се актуализира с нови доказателства.

В доклада се казва, че броят на трансплантациите на органи в Китай започва да се покачва рязко през 1999. Увеличението е повече от 300%, от 18 500 трансплантации през 1994 г. на 60 000 през 1999 година. В същата година (1999) тогавашният генерален секретар на ККП Джянг Земин започва кампания на преследване на десетки милиони Фалун Гонг практикуващи.

Авторите на доклада посочват също така, че в отнемането на органи активно участват военни и обществени болници в Китай.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!