Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Vsekiden.com

Разрешените прически в Северна Корея

Разрешените прически за жени в Северна Корея
Снимка: Vsekiden.com
Ким Чен Ун
Най-препоръчителната за мъжете е като на лидера Ким Чен Ун. (Ed Jones/AFP/Getty Images)

Най-препоръчителната за мъжете е като на лидера Ким Чен Ун

Социалистическата тирания в Северна Корея достигна нови върхове. Властите вече решават дори кои прически пазят морала на севернокорейцитеи кои развращават младите севернокорейци. "Правилните" подстрижки са публикувани в специален каталог. На жените в Северна Корея са разрешени точно 18 прически. Има значение дали една жена е омъжена или пък е още свободна. На госпожите е разрешена по-дълга коса. Момичетата пък могат да сплитат косите си.

При мъжете разрешените прически са 10. И тук има строги правила. При по-младите мъже косата трябва да е дълга точно 5 сантиметра и да се подстригва на всеки 15 дни. На по-възрастните са разрешени два сантиметра допълнително.

Една от най-препоръчителните прически за мъжете е като тази на лидера им Ким Чен Ун. При него косата на тила и слепоочията е възможно най-къса, а в горната част - по-дълга.

За да не се объркват корейците при избора на прическа, в страната още през 2005 г. се излъчва телевизионна поредица със заглавие "Да подстрижем косите си в съответствие със социалистическия начин на живот".

Разрешените прически за мъже в Северна Корея
Снимка: Vsekiden.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!