Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Видео: 100 км/ч в 60 км/ч зона със скейтборд... ами сега

100 км/ч в 60 км/ч зона със скейтборд...

/topnovini.bg/ Колежанин от Южноафриканската република ще бъде обвинен в опасно поведение и небрежност на пътя, след като се спусна със скейтборд по натоварена улица в Кейптаун със скорост, достигаща 100 км/ч.

Десио Луренцо и неговият приятел Андре Ру заснеха на видео и разпространиха в интернет записа, на който в един момент се вижда как скейтбордистът е засечен от камера, снимаща нарушителите на ограничението за 60 км/ч.

Ру се е движел с кола зад Луренцо и смята, че най-вероятно камерата е била задействана от автомобила му, а не от скейтбордиста. "Но понеже се бях залепил за задника му, значи и той би трябвало да е карал в този участък с около 70 км/ч."

Луренцо обясни, че отдавна се спуска по "Клюф Нек" към морето и понякога дори с по-голяма скорост. "Просто това е първият път, когато съм привлякъл вниманието", допълва 24-годишният младеж. Той кара екстремно скейтборд от години и от 16-годишна възраст е печелил няколко състезания.

"Едва ли някой познава по-добре стръмните улици на Кейптаун от него. Хората, които са гледали записа, си мислят, че той е самоубиец - не, Луренцо напълно контролира това, което прави", разказва Ру. Той обаче допълва, че няма напълно безопасно спускане, че са взели всички предохранителни мерки, включително да изберат час от деня, когато пътят не е много натоварен, и съветва останалите да не се опитват да повтарят опита.

Скейтбордистите в Кейптаун се оплакват, че за тях няма подходящи места, а карането по градските улици е забранено. Сдружение на любителите на екстремните спускания търсят компромис като например споразумение някои участъци да са затворени за трафик в почивните дни, за да няма проблеми за трафика и опасност за скейтбордистите.

Засега обаче за тях важат същите правила за движение като за всички останали, независимо с какво средство се движат по улицата.

**The skater in this video is a highly trained professional and we MUST insists that no-one attempts to perform this stunt.
Remember to always skate safe!**

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!