Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КРОСС

Свидетели потвърждават участието на Борисов във Възродителния процес

Бойко Борисов
Снимка: Бойко Борисов

Янев: Всичко около "Буда" е компромат

София /КРОСС/ За пръв път чух за „Буда” през 2006 година в кабинета на Румен Петков. Това каза пред bTV лидерът на РЗС Яне Янев. Той разказа как е отишъл при Петков заради инцидент, станал в Благоевград. Тогава вътрешният министър /Румен Петков/  му е споделил за "Буда" и му е казал, че има папка "Буда", която е проскубана, но от която стават ясни доста неща за Бойко Борисов. Янев бе категоричен, че е готов да се подложи на детектор на лъжата, за да защити думите си.

В разговора се включи и депутатът от БСП Румен Петков. Той отново опроверга твърдението, че е коментирал с Яне Янев или с някой друг папката "Буда", защото никога не е знаел за нейното съществуване.

Според лидера на РЗС всичко около скандала "Буда" е компромат.

Това е една ченгесарска схема на старите кадри на бившата Държавна сигурност, която е подучила стратезите на БСП тогава, когато нямат аргументи в навечерието на парламентарните избори, да започнат с компромати. А тези компромати този път са гарнирани с някаква допълнителна информация, така че да бъдат по-интересни. Те се появяват, за да може да се отклони вниманието на обществото в тази посока, коментира Янев. 

Бойко за "Буда": Последни издихания на мафията

/StandartNews/ Брюксел. Премиерът Бойко Борисов нарече оповестяването на новите документи по делото "Буда" "целенасочена кампания" и "последни издихания на мафията, организираната престъпност и техните политически покровители".

В Брюксел пред кореспондента на БНР той заяви: „Сега сме 2013 година, говорят за 1996 година. БСП и ДПС са били толкова пъти на власт, ако те са имали и са знаели, и тези хора са били живи, защо не са го казали?... ...Просто чакаха Спасов да умре, за да може да няма виновен, на практика. А той допреди един месец човека, Бог да го прости, е бил жив. Какви ги е забъркал или как, ще си ги отнесе тайните в гроба...

---

/StandartNews/ МВР ще провери дали папките "Буда" са истински, или някой ги фабрикува. Това стана ясно от изявление на вътрешния министър Цветан Цветанов след поредния залп от балканската секция на Wikileaks - Balkanleaks, в нощта срещу четвъртък.

/КРОСС/ Лидерът на "Справедливост-България" Сезгин Мюмюн обвини министър-председателят Бойко Борисов, че е участвал в т. нар. Възродителен процес. В писмо до главния прокурор Сотир Цацаров Мюмюн заявява, че разполага със свидетели, които могат да подкрепят твърдението му. По думите му не само премиерът е участвал във Възродителния процес.

"Мога да ви предоставя и други висши държавни служители, които са убивали, малтретирали и изнасилвали мирното турско и мюсюлманско население", пише още той.

Ето и пълният текст на писмото:

„Уважаеми г-н Главен прокурор, при многобройните ми обиколки и срещи с изселници в Република Турция се срещнах с хора, които са готови да дадат свидетелски показания за пряко участието на г-н Бойко Борисов премиер на Република България във Възродителния процес.

Моля да бъде разпитан г-н Борисов и свидетелите, чиито имена съм готов да предоставя и да бъде изяснено участието на Премиера в тези позорни събития.

Мога да Ви предоставя и имена на други Висши държавни служители, които са убивали, малтретирали и изнасилвали мирното турско и мюсюлманско население по време на така наречения „Възродителен процес".

В писмото си до Обвинител №1 Сезгин Мюмюн настоява да се възобнови делото срещу виновниците за т. нар. Възродителен процес. Той сочи,че неговата организация е издирила в Република Турция над 100 потърпевши, които са готови да дадат показания. Нежеланието да се възобнови делото във федерацията приемат като отказ за правосъдие.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!