Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски служители замъгляват снимките си, за да не ги разпознаят в неудобни...

Пикселизирани снимки на длъжностни лица от Бюрото по земите и ресурсите в югозападен Китай привлече остри критики онлайн.
Пикселизирани снимки на длъжностни лица от Бюрото по земите и ресурсите в югозападен Китай привлече остри критики онлайн. (Weibo.com)

Неотдавнашната вълна от скандални онлайн видеа на китайски комунистически лидери с млади любовници предизвика вълна от бюрократични действия.
 
Служители от Бюрото по земята и ресурсите на окр. Шинг-ан, провинция Гуангши, започнаха да променят служебните си онлайн снимки, замъглявайки лицата си (или дори премахвайки ги в някои случаи). Обясненията за това са различни.
 
Един от служителите каза, че това е, за да се предпазят от онлайн изнудвания, при които техните снимки могат да бъдат поставени върху чуждо тяло и това да се използва като доказателство за изнудване. Нетизен от друга страна заяви, че този ход е опит за предпазване на длъжностни лица от идентифициране, в случай че някой от техните неприлични видеоклипове се появи онлайн.
 
Централният режим очевидно е чул за този подход, тъй като Пийпълс Дейли съобщи, че длъжностните лица са се извинили за размиването на образите си, добавяйки: "Снимките на тези длъжностни лица са ясни на официалния сайт".
 
Но с това нещата не са приключили. Когато Epoch Times провери на въпросния сайт установи, че снимките сега са изключително малки, много по-малки от оригиналните. 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!