Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай увеличава компенсациите за отнета земя, чиновниците ще ги източват?

11月3日,杭州市江干区政府又派出上百公安、城管强拆民房,现场发生激烈冲突。
11月3日,杭州市江干区政府又派出上百公安、城管强拆民房,现场发生激烈冲突。

В стремежа си да потуши растящото обществено недоволство от отнемането на земи и лична недвижима собственост, Държавният съвет на Китай прие проект за изменение на закона, според който компенсациите за земеделски стопани с отнета земя да се увеличат до 10 пъти…


Точните детайли на всички промени все още не са ясни; измененията предстои да бъдат служебно одобрени от законодателните органи на Китайската комунистическа партия (ККП).

Въпреки очевидната промяна, казват експерти, ревизираните правила в Китай не биха могли да променят естеството на принудителното отнемане на земя. Също така се посочва, че дори обезщетението да бъде увеличено, малко вероятно е то да стигне до тези, чиито къщи за отнети - чиновниците на ККП могат лесно да го източат.

В интервю за Epoch Times икономистът Янг Винг от провинция Хебей заяви, че комунистическият режим дава фалшива надежда на хората, предлагайки им повече пари, докато в действителност им отнема земята.

Според Янг дори и фермерите да приемат по-високото заплащане, корумпираните ККП служители ще им попречат да получат компенсацията в пълен размер. Сега, с ширещата се корупция в Китай, служители на всички нива реализират огромни печалби чрез принудителни конфискации на земя. В град Шенжен много селски кадри на ККП са милионери, или дори милиардери, каза той.

Запитан за евентуалното покачване на обезщетенията, Кай Уенджун, жител на Шанхай възкликна, "Разбира се, че това е невъзможно!" Семейството на Кай е било преместено поради разрушаване на сградата, в която са живели. Кай каза, че са загубили своите работни места и земята си, и никога не са получили обезщетение в пълен размер.

За земеделските производители това десетократно увеличение ще направи дори още по-трудно да получат каквото и да е обезщетение от държавните служители, смятат потърпевши и експерти.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!