Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пекински адвокат - свидетел на екзекуция за органи

Скрийншот на съобщението на Хан Бинг преди изтриването му
Скрийншот на съобщението на Хан Бинг преди изтриването му. Адвокатът пише, че е станал свидетел на екзекуция на затворник, при която са събрани органите му. (Weibo.com)

Пекински адвокат осъди екзекуцията на затворник в болница, казвайки, че това е направено за удобството на едновременно събиране на органи...



Адвокат Хан Бинг от пекинската кантора H & J Law Firm, представляващ семейството на екзекутиран затворник, е публикувал съобщение на китайската социална мрежа Sina Weibo, на 6 декември.

Съобщението му гласи: "Тази сутрин станах свидетел на ужасяваща екзекуция. Върховният съд се свърза тази седмица с провинциален съд, за да преразгледа случай на смъртно наказание. Междинният народен съд обаче екзекутира затворника веднага, без да уведоми близките за последно посещение и сбогуване. Причината за бързата екзекуция е, че затворникът със смъртно наказание е подписал "доброволно" съгласие за донорството на органи. За да се гарантира качеството на органите, екзеуцията се извърши в болницата. Тези съдии и лекари без съвест са превърнали болницата в място за екзекуции и пазар за търговия с органи!"

Съобщението на Хан е републикувано и коментирано почти 24 000 пъти до 8:30 часа сутринта на 7 декември EST. То е изтрито на 9 декември.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!