Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хитлер се пенсионирал в Аржентина?

Британският журналист и историк Джерард Уилямс твърди в своя книга, че Адолф Хитлер е починал в Аржентина през 1962 г., съобщава сръбският "Блиц", цитиранот DartsNews.

Според Уилямс в края на Втората световна война Хитлер е избягал от Берлин и се установил в латиноамериканската държава. Това оборва официалната версия, според която Хитлер и Ева Браун се самоубиват на 30 април малко преди съветските войски да влязат в Берлин. Уилямс се аргументира с ДНК-анализ на тленните останки на Хитлер, пазени в Москва. Британецът твърди, че изследването на останките е дало изненадващ резултат, а именно - в Москва се съхраняват женски кости.

Тезата си Уилямс подкрепя с документи от ЦРУ и ФБР, в които се твърди, че Хитлер е бил засечен в Аржентина. Британецът посочва също, че е намерил документи на пилот, който извел Хитлер от скривалището му в Берлин, както и свидетелства на 12 очевидци.

Авторът посочва, че Хитлер е бил в компанията на изчезналия в средата на 40-те години нацистки водач Мартин Борман и двамата са правели планове за връщането си на власт. По неизвестни причини Хитлер и Борман се отказали от намеренията, а фюрерът починал на отдалечен остров край Патагония.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!