Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шокът продължава: Вече 50 щата искат да напускат САЩ

Ху Джинтао и Барак Обама
Ху Джинтао и Барак Обама
Вече 50 щата искат да напускат САЩ
Снимка: endtimesrevelations.wordpress.com
Докато за появяването на една петиция на сайта на Белият дом са необходими 150 подписа, да й се обърне някакво внимание от страна на Белия дом са необходими 25 000 (Complete). Петициите имат на разположение 30 дни за да наберат тези подписи, за много от тях времето изтича около 10 декември.
(броят на подписалите петициите може да се следи на живо като се посети петицията на щата - всеки щат е линк към съответната петиция)

Alabama: Complete
Alaska
Arizona
Arkansas
California
Colorado
Connecticut
Delaware
Florida: Complete
Georgia: Complete
Hawaii
Idaho
Illinois
Indiana
Iowa
Kansas
Kentucky
Louisiana: Complete
Maine
Maryland
Massachusetts
Michigan
Minnesota
Mississippi
Missouri
Montana
Nebraska
Nevada
New Hampshire
New Jersey
New Mexico
New York
North Carolina: Complete
North Dakota
Ohio
Oklahoma
Oregon
Pennsylvania
Rhode Island
South Carolina: Complete
South Dakota
Tennessee: Complete
Texas: Complete
Utah
Vermont
Virginia
Washington
West Virginia
Wisconsin
Wyoming

Демокрация в действие, страната на необикновенните възможности позволява на гражданите си (поне засега) да инициират всевъзможни петиции - някои смешни, други неприлични, трети тъжни, а някои дори сериозни. Колко страни могат да се похвалят с такава свобода?...

Само дни след успешното, но оспорвано от някои, избиране на Президент Обама отново за президент, „люлката на демокрацията“ от съвременен тип бе сполетяна от растящо желание за себеотлъчване от редиците й. Дали това е свързано с лявата заигравка на Президент Обама с Ляв Китай, или е просто приказки на зли езици, предстои да се види. За тази си заигравка с комунизма някои шеговито го наричат Председателя ОбаМао или Председателя ОбамЗедун и т.н...

Както съобщихме по-рано 15 щата са поискали от администрацията на Обама да им предостави мирно оттегляне от Съединените щати, но вече има данни за това, че всичките 50 щата на САЩ са инициирали петиции на съответната страница на сайта на Белия дом. Ако това „безумие“ не спре или не бъде спряно, както казва Ху Джинтао: „За опазване властта на партията е необходимо потискането на растящото народно недоволство“, то „люлката на демокрацията“ има вероятност да опустее много скоро, ако не на практика, то поне на думи…

Ако се проследят данните в продължение на дори няколко часа може да се забележи тенденция на нарастване, подобна на отказването от Китайската комунистическа партия. Дали това е случайно или американците също не са в особен възторг от соц-комунистическите заигравки на Президент Обама само времето ще покаже.

Разбира се, за директно сравнение не може да става и дума, защото в Китай петиционерите и хората търсещи правата и свободите си отиват в черни затвори, трудови лагери, психиатрични клиники, класове за промиване на мозъка, където системно са подлагани на побой и малтретиране, дори насилствено изземане на органи. Докато в САЩ хората свободно могат да инициират, както изглежда всякакви петиции и да дискутират всякакви въпроси.

Така например, появиха се петиции, които искат:

- да се запази целостта на САЩ (с над 790 почитатели),

- да се депортират подписалите петиции за оттегляне от САЩ (с над 13 400 привърженици).

Има дори петиция (с над 1 000 почитатели), която призовава да се задължат онези щати, които искат да се отделят от САЩ, да платят част от дълга на страната преди да им бъде позволено да напуснат.

Разбира се с дълг от над 16 трилиона долара, който ще отнеме цяла вечност да се върне, ако въобще това е възможно, последната петиция може да попадне в категорията на остроумните шеги.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!