Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Невъобразимо вълнение на конгреса в Пекин: Ху Джинтао изпари каквото можа

Ху Джинтао на 18ти конгрес на Китайската коммунистическа партия
Междувременно пред Великата зала на народа. Пекин, ноември 9, 2012.
Междувременно пред Великата зала на народа. Пекин, ноември 9, 2012. (Wang Zhao/AFP/Getty Images)

Още в първия ден на посетения от рекордeн брой чуждестранни журналисти (1700) 18ти  конгрес на Китайската коммунистическа партия Ху Джинтао успя да изпари илюзиите на мнозина набюдатели. Промяна в политиката на властите в КНР не се планува, а формулираните в доклада на залязващия Генерален секретар проблеми са същите както и преди 10 години, при това без конкретен план за тяхното решаване...



Когресът бе открит в 9 часа сутринта в стила Red Symphony на Ротшилд - всичко бе червено и под ритъма на революционни трели.  

Първият ден на конгреса по традиция бе ощастливен от доклада на залязващия Главен секретар на партията Ху Джингтао, посветен на постигнатото за последните 10 години, на ситуацията в страната и на оповестяването на отдавна известния наследник на комунистическата корона Ши Джинпинг.

За 30те минути на речта си Ху остави впечатлението, че докладът не се понрави дори на самия него, тъй като, както "Пийпълс Дейли" подчерта, Ху не го е прочел в цялост, а е проявил “мъдрост” и "способност да се фокусира върху най-важното и основното".

@zhbq успя да извлече есенцията от “най-важното и основното": “След като внимателно прочетох доклада на 18-я конгрес на партията, нека обобщим: 1) Трябва старателно да се борим с корупцията. 2) Корените на корупцията са в системата. 3) Системата в никакъв случай не трябва да се променя.”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!