Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Елена Кисельова, Epoch Times

Откриха ефективно средство против старческото слабоумие

Страдащи от Алцхаймер
(Chris Hondros/Getty Images)

Вследствие на постепенното удължаване продължителността на живота нараства и броят на страдащите от Алцхаймер. Това заболяване е в резултат от постепенната атрофия на главния мозък, която се проявява като умиране на нервни мозъчни клетки. Този процес може да започне и след 40-годишна възраст, но признаците му стават забележими след достигане на 65 години.

Досега науката не можеше да предложи нищо срещу този тежък недъг, от който страдат както заболелият, така и неговите близки. Няколкото препарата, предложени от учените по-рано, не издържаха клиничните изпитания.

И тук идва пробивът. Учените отдавна са стигнали до извода, че причината за слабоумието е образуването на бета-амилоидния белтък в мозъка. Той блокира нервните окончания, нервната клетка престава да функционира и умира. Британските учени предлагат средство, което ефективно забавя този процес.

Препаратът с наименованието „LMTX” ще се появи в аптеките чак след 4 години, когато приключат клиничните му изпитания. Този медикамент е усъвършенстван вариант на препарата „REMBER”, за който вече текат клинични тестове през последните две години. Изпитанията са дали отличен резултат, заболяването видимо се забавя, като пациентите в начален стадий се завръщат към пълноценен живот и дори се връщат на работа, при положение, че приемат медикамента ежедневно.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!