Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Донг Юн, Epoch Times

Шок в ООН: Информацията за масово отнемане на органи в Китай

Д-р Карен Паркър
Д-р Карен Паркър. Снимка: Epoch Times

Главен представител в ООН на организацията за Развитие на международно образование (IED), д-р Карен Паркър на 21-та сесия на Съвета на ООН по правата на човека говори за отнемането на органи от живи практикуващи Фалун Гонг в Китай, подкрепяно от китайското правителство...

По-късно в интервю за Epoch Times тя каза, че САЩ, Канада и Европейският съюз трябва да предприемат действия, за да спрат тези зверства.

По време на предизборен митинг в университета "Джордж Мейсън" във Вирджиния на 5 октомври на президента Обама е било дадено писмо, молещо за неговата помощ за незабавно спиране на преследването на практикуващите Фалун Гонг в Китай. Нещо повече, президент Обама, заедно с кандидатът за президент от републиканската партия Мит Ромни и кандидатът за  вице-президент Пол Раян са приели лично писма от Асоциацията на Фалун Гонг с факти за насилственото отнемане на органи и призив за спиране на тези престъпления на китайския комунистически режим. Тези факти са от години добре известни на правителствата на САЩ и още повече на техните разузнавателни служби, както и на бизнес организации, тясно сътрудничили с китайския комунистически режим.

В писмо до държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън от 3 септември 106 членове на Конгреса призоваха Държавния департамент да предостави информацията, с която разполага относно злоупотребите с трансплантация на органи в Китай, където са извличани органи от живи затворници на съвестта, включително и всички получени документи от бившия китайски шеф на полицията Уанг Лиджун, потърсил убежище в американското консулство. До момента Държавният департамент на САЩ не е предоставил официален отговор, макар и преди да са отправяни подобни искания.

Темата за насилствено отнемането на органи в Китай също се превърна в обект на разгорещени дискусии по време на преминалата от 10 до 28 септември в Женева 21-ва сесия на Съвета по правата на човека на ООН. Много държави и неправителствени организации обръщат голямо внимание на случая с изпадналия в немилост висш партиен лидер Бо Шилай, който е пряко свързан с предстоящите промени на върха в Китай и отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг.

"Отстраняване на органи от живи хора се прави все още в Китай. Не по-малко сериозно е това, че то се прави с практикуващите Фалун Гонг. Аз повдигнах този въпрос по време на среща на Организацията на обединените нации. Преди това темата не е официално повдигана, с изключение на последното заседание през септември по този въпрос в Конгреса на САЩ. Очевидно е, че моят доклад предизвика голям шок сред представителите на различни страни. Това ми каза представител на Швеция" - каза д-р Паркър.

По-нататък тя продължи: - "В показанията, представени на изслушването в Конгреса на САЩ, се казва, че след арестуването на практикуващи Фалун Гонг [в Китай], те преминават през медицински прегледи, при които определят кръвната им група и други необходими параметри. След това те са екзекутирани и органите им са отнемани."

"Поради това в Китай не търсят някой, който би искал да дари органи - продължава Паркър - комунистическите власти търсят такива, които се нуждаят от органи. Това е така, защото те вече имат готови банки с органи, знаят цялата необходима информация за организма на затворниците и разполагат с всички резултати от медицинските прегледи на тези хора". 

Д-р Паркър призова всички страни да спрат да приемат органи от Китай.

"Голяма част от американците се занимават с така наречения "медицински туризъм". Една от дестинациите, предписвана на този тип туризъм, е Тайланд, където те получават трансплантации на органи. Само че аз съм убедена, че органите в Тайланд идват от Китай. Някои американски лекари съветват пациентите да отидат в Тайланд за трансплантация, казвайки, че там ще бъде направено бързо и евтино", - продължава да разказва събеседницата на изданието.

Според нея ако всички са наясно със събирането на органи от живи хора, лекарите най-вероятно няма да дават такива съвети, пазар на тези органи няма да има и извличането им по този начин ще се преустанови.

Д-р Паркър иска по време на президентските избори в САЩ всеки кандидат да разбере за този проблем, както и за важността и спешността на разрешаването му, тъй като това е "посегателство върху правото на живот."

След нейното изказване в Организацията на обединените нации, представители на някои страни са изразили надежда, че САЩ ще изиграят водеща роля по този въпрос и ще поведат с личен пример. По този повод д-р Паркър каза, че в допълнение на САЩ, ЕС също трябва да заеме позиция и със своите активни действия по този въпрос да успее да насърчи към действия и други страни.

В годините 2000-2008, 65 000 Фалун Гонг практикуващи са били убити при отнемане на техните органи
В годините 2000-2008, 65 000 Фалун Гонг практикуващи са били убити при отнемане на техните органи. Политиката на насилствено отнемане на органи продължава. Снимка epochtimes.com

Духовната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години и е носител на няколко почетни награди. Скоро след това управляващият режим в страната, начело с Джянг Земин по това време открива, че броят на поддръжниците на това движение е достигнал 70-100 млн. души, което надхвърля броя на членовете на управляващата комунистическа партия. В същото време популярността на Фалун Гонг продължава да расте. През 1999 г. Фалун Гонг е обявена за незаконна от ККП. Тази политика обаче не се прилага по отношение на специалните райони на Китай, като Хонг Конг и Макао, както и в независим Тайван, където стотици хиляди хора свободно практикуват Фалун Гонг.
 
Репресиите и преследването на практиката в Китай продължава и до днес, придружени от арести, затвори и мъчения, които в някои случаи водят до смърт. През 2006 г. за първи път стана известно за масовото отнемане на органи от живи привърженици на Фалун Гонг за търговия.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!