Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля Иванов, Великая Эпоха

Как изтезават в китайските затвори

Наскоро с помощта на съкилийничка китайска затворничка на съвестта успява да предаде писмо, в което разказва за лично преживените от нея изтезания и малтретиране в затвора от ръцете на китайския комунистически режим...
 

Жителка на Джянгчанин (Вътрешна Монголия), Джен Шуин е осъдена през февруари тази година на пет години затвор за практикуване на Фалун Гонг.
 
Тя е арестувана през април миналата година. Едва след около година обявяват присъдата й, въпреки факта, че адвокат е предоставил в съда доказателства за нейната пълна невинност, които дори не са били опровергани от прокурора.
 
В момента тя излежава присъдата си в женски затвор в град Чифан, Вътрешна Монголия. Следват извадки от писмото на Джен, публикувано на китайскоезичния уебсайт Minghui.
 
"Няколко сътрудници на Обществена сигурност от град Чифан, сред които Лиу Цайцюн, Ли Шянджу, Ян Фенглин и други, ме приковаха с белезници за железен стол и започнаха да ме бият, за да получат информация за други практикуващи Фалун Гонг. Първо ме биха, а след това Лиу Цайцюн започна да притиска с клещи пръстите ми, след което притисна аортата ми и аз загубих съзнание.
 
Когато се събудих на ръцете ми нямаше белезници. Започнаха отново да ме бият. С едната си ръка Лиу ме държеше за косата, а с другата ме биеше по лицето. Тогава ме блъснаха грубо от стола на пода, сложиха парцал на главата ми и започнаха да ме бият с чехли по лицето. Джан Джуйдун започна да гази глезените ми докато загубиха чувствителност.
 
Така ме измъчваха в продължение на около 19 часа. След всичко това краката ми се подуха, както се подуха и посиняха устните и бузите ми. Едва след четири дни бях в състояние да поемам твърда храна.
 
Другият разпит протече на 10 май 2011. Около 8:00 ч. сутринта бях отведена в центъра за задържане на полицейското управление. Там отново започнаха да ме бият по слепоочията и главата, изкълчвайки врата ми. Това продължи през целия ден. Около 19 часа ме отведоха обратно в затвора. Шията ми се поду, не можех да си обърна главата и отново не можех да поемам храна.
 
Роднини са извали да ме посетят, но и тях са затворили. Когато чух това много се разстроих и обявих гладна стачка. На петия ден от гладната стачка ме отведоха в болница, където ми поставиха тръба в стомаха за насилствено хранене. Само че вместо да наливат храна през тръбата, наливаха концентриран разтвор на сол. След това цяла нощ повръщах кървава пяна и стомашен слуз.
 
На шестия ден отново ми наляха в стомаха разтвор на сол и още някаква друга течност. След което очите започнаха обилно да ми сълзят и зрението ми силно се влоши. Постоянно ги триех и нищо не виждах. Заведоха ме в тоалетната, където започнах силно да повръщам. След това ме оковаха в белезници и седем дни ме хранеха с течна храна през тръба.
 
След това многократно ме измъчваха, биха ме с електрически палки, набиваха под ноктите ми бамбукови клечки, специално ме биеха в определени точки, за да могат болките да са по-силни. Цялото ми тяло беше в рани, дясното ми рамо бе силно наранено и започна да бере, а раната на левия ми крак не е оздравяла и досега, шест месеца по-късно."
 
След като режимът на комунистическата партия на Китай започва през 1999 г. преследването на десетки милиони практикуващи Фалун Гонг, през информационната блокада на Китай непрекъснато изтича информация за нечовешките мъчения, на които са подложени тези хора в местните затвори.
 
Освен това независими експерти съобщават за масово изземане на органи от тези хора за продан. При това органите се извличат докато тези хора са все още живи, а след това телата им се кремират.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!