Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Надмощието на криминалния финансов елит

Проф. Джеймс Петрас
Global Research

Никога в историята на Съединените щати не сме ставали свидетели на престъпления, извършвани в днешния мащаб и обхват от частния и държавен елит, писа Global Research...
 
Икономист с безупречно кредо, Джеймс Хенри, бивш главен икономист в престижната консултантска фирма McKinsey & Company, е проучил и документирал укриване на данъци. Той открил, че супер-богатите и техните семейства имат $ 32 трилиона (USD) от скрити активи в офшорни данъчни убежища, изобразяващи до 280 милиарда долара загуба на приходи от данък общ доход! Това проучване изключва такива нефинансови активи като недвижими имоти, благородни метали, скъпоценни камъни, яхти, състезателни коне, луксозни превозни средства и така нататък. От $ 32 трилиона в скрити активи, $ 23 трилиона са притежание на най-богатите от Северна Америка и Европа.
 
Скорошен доклад на Специалния комитет на ООН по пране на пари установява, че американски и европейски банки са изпирали над $ 300 милиарда евро годишно, включително $ 30 млрд. само от мексиканските наркокартели.
 
Нови доклади за много-милиардни финансови измами с участието на най-големите банки в САЩ и Европа се публикуват всяка седмица.
 
Огромна документация подкрепя идеята, че полицията и съдебната система на САЩ е напълно разнебитена, когато става въпрос за прилагането на закона по отношение на престъпления сред финансовия, банковия и корпоративния елит.
 
По отношение на финансовите престъпления, доктрината, ръководеща държавната политика, е "твърде богати за затвора, твърде големи, за да фалират" (‘too rich for jail, too big to fail’).
...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!