Следвайте "Буднаера" в Телеграм

China's Forbidden News, NTDTV

Пекин в бойна готовност

Пекин в бойна готовност
(Andrew Wong/Getty Images)

На 8 ноември Китайската комунистическа партия (ККП) ще започне своя важен 18 конгрес и в Пекин полицията е мобилизирана. Според жителите на Пекин полицията за борба с размириците е навсякъде, особено на важни кръстопътища. В момента атмосферата в китайската столица е много напрегната...



Според чужди медии през миналия месец са били проведени три срещи, свързани със сигурността на наближаващия 18 конгрес на ККП. В Пекин са концентрирани около 20 000 полицаи с второ ниво бойна готовност, което е най-високото за Пекин в мирно време. Офицери и войници не могат да взимат отпуск. Оръжия и боеприпаси са извадени от складове, в готовност за справяне с неочаквани ситуации.

Epoch Times писа, че Държавният съвет на Китай и Централната военна комисия непрекъснато изпращат две команди - да се съберат 120 000 войници и да се защитава Пекин. На 22 септември Пекин повиши нивото на бойна готовност от 2 на 1.

"Дейли Телеграф" каза, че когато Пекин е минал на ниво 1, бойната готовност на Тибет и Шинджянг е била повишена на ниво 2, а на 28 други общини, областни градове, специални административни райони, важни пристанища, летища, промишлени изследователски бази и др., е била вдигната на ниво 3.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!