Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Aнджела Уанг, Epoch Times

Зов за помощ на две сестри, избегнали преследването

Ма Чуншя (вляво) и Ма Чунмей (вдясно) държат плакат с призив за помощ на сестра им по време на протест пред китайското консулство в Ню Йорк
Ма Чуншя (вляво) и Ма Чунмей (вдясно) държат плакат с призив за помощ на сестра им по време на протест пред китайското консулство в Ню Йорк, 17 септември. Сестра им Ма Чунлинг бе арестувана от комунистическите власти в Далиан преди две седмици. (Angela Wang/The Epoch Times)

Ню Йорк. Сестрите Ма Чунмей (Ma Chunmei) и Mа Чуншя (Ma Chunxia), които са успели да избегнат преследването на Фалун Гонг в Китай, застанаха пред китайското консулство в Ню Йорк и призоваха режима да освободи сестра им, Ма Чунлинг (Ma Chunling).

Ма Чунлинг, застрахователен агент, е била арестувана на 29 август в североизточния крайбрежен град Далиан. Тя е била докладвана на властите от член на екипажа на круизен кораб, пред когото споменала Фалун Гонг.

Фалун Гонг е духовна практика, която включва живот според принципите на истинност, доброта и търпение, и комплекс от пет медитативни упражнения.

През 1999 г. върховният партиен лидер Джянг Земин (Jiang Zemin) стартира кампания за изкореняването на практиката в Китай. Джянг се страхува от огромната й популярност (до началото на 1999 г. тя вече има 100 млн. последователи, според Информационния център на Фалун Дафа) и от привлечеността на китайския народ към традиционното й нравствено учение.

В резултат от кампанията на Джянг, продължаваща и 10 години след оттеглянето му от поста, Чунлинг е държана в местен арестантски център, наречен „Яоджя“ (Yaojia).

Чунмей, най-голямата от трите сестри, живее във Вашингтон. Тя и Чуншя успяват да избягат в САЩ преди две години, като подават молба за териториално убежище в службата за бежанци на ООН в Тайланд.

Подобно на сестра си Чунмей е била преследвана поради вярата си във Фалун Гонг, докато е била в Китай. От 2000 до 2004 г. тя е била подлагана на дълги часове труд, промиване на мозъка и изтезания в концентрационния лагер „Хейзуизи“ (Heizuizi) в североизточната китайска провинция Джилин (Jilin).

Малтретирането е рутина в „Хейзуизи“ и властите подсигуряват, че охраната на лагера прави всичко възможно, за да накара практикуващите Фалун Гонг да подпишат документи, че се отричат от вярата си. На отказалите да го направят, като Чунмей, се прилагат изтезания като „леглото на смъртта“.

„‘Леглото на смъртта‘ беше метален плот с вериги и белезници за заключване на четирите крайника. Веднъж бях сложена на легло на смъртта за три дни – припомня си Чунмей. – Имах натъртвания от побоища по цялото тяло. Когато най-после ми беше позволено да сляза от леглото, се чувствах като мъртвец. Тогава разбрах защо го наричат ‚легло на смъртта‘“.

Ма Чунлинг
Ма Чунлинг

Трудовите лагери като „Хейзуизи“ са средство за печалба, използвано за забогатяването на комунистическите власти.

„Всеки ден трябваше да работим по 16-17 часа. Когато влизахме в банята и не излизахме толкова бързо, колкото искаше охраната, те ни крещяха и ни биеха“, разказва Чунмей.

Тя си припомни сглобяването на английски книги с приказките на братя Грим за износ, правенето на пръчици за хранене и опаковането на билкови хранителни добавки в „мръсна среда“.

И Чуншя, и Чунмей научават за Фалун Гонг от сестра си Чунлинг.

„Фалун Гонг преподава принципите на истинност, доброта и търпение. Преди да започнем да практикуваме Фалун Гонг, някои от клиентите ми, с които не се разбирахме, ми бяха като врагове. По-късно обаче започнах да се отнасям с тях според изискванията на практиката, така че ледът помежду ни беше премахнат“, разказва Чунмей, която е била собственик на газ станция в провинция Джилин преди преследването. „Много от местните станаха практикуващи, след като научиха за Фалун Гонг от нас. Много често около 70-80 души изпълняваха упражненията на Фалун Гонг близо до нашата газ станция [преди началото на преследването].“

„Бих могла да изредя имената на десетина мои приятелки, загубили живота си в преследването. Не искам същото да се случи и на Чунлинг – каза Чунмей. – Искам това жестоко преследване да престане и Чунлинг да излезе от това жива.“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!