Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отнемането на органи в Китай изложено в ООН

По време на конференция на ООН по правата на човека на 18 септември в Женева Гуо Джун, главен редактор на Epoch Times, и Карен Паркър, главен представител на International Educational Development (IED) към ООН, изложиха и поискаха разследване за престъпленията на отнемане на органи от китайския режим. Заместник-председателят на Европейския парламент Едуард Макмилан-Скот каза, че един ден всички, които участват в събирането на органи в комунистически Китай ще отговарят за това престъпление...



Според Макмилан-Скот престъплението по отнемане на органи от живи практикуващи Фалун Гонг от страна на Китайската комунистическа партия (ККП) започва от 1999 г. [когато започва и преследването на практиката] и продължава тайно вече много години. Той подчерта, че всички имаме отговорността да уведомим света за ставащото и да предупредим режима в Пекин, че хората са наясно с тези престъпления.

Едуард Макмилан-Скот: "Преди няколко дни имаше изслушване в Конгреса относно ужасяващо геноцидно престъпление - осъществявано години наред от режима - на изземване на органи от затворници, дори от живи затворници. Мисля, че това е важно събитие."

Скот каза, че един ден всички хора, участвали в отнемането на органи в комунистически Китай, ще трябва да отговарят за това престъпление.

Едуард Макмилан-Скот: "И мисля, че е важно режимът в Пекин да знае, че ние знаем какво става. И че със сигурност ще има хора, държани отговорни за това, както се случи с режима на Кадафи или в други части на света, където Международният наказателен съд разследва случаите на диктатури. Един ден това ще се случи и с китайците."

На 19-ти този месец бяха излъчени два наградени филма пред Конференцията на ООН по правата на човека в Женева. Документалните филми, наречени "Свободен Китай" ("Free China") и "Между живота и смъртта" ("Between Life and Death"), излагат в дълбочина преследването на практикуващите Фалун Гонг, както и престъплението на отнемане на органи.

Много посланици, дипломати и представители на неправителствени организации ги гледаха и изразиха своята загриженост. Те казаха, че са чували и преди за отнемането на органи от Фалун Гонг практикуващи в Китай, но сега за пръв път стават свидетели на доказателства за това и то представени от такава висока международна трибуна. Те изразиха загриженост и казаха, че ще уведомят своите правителства относно представените факти за тези престъпления.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!