Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Антъни Гучиарди, NaturalSociety

САЩ и Китай уловени в тайно тестване на ГМО ориз върху деца

Бял и "златен" ориз.
Бял и "златен" ориз. Wikimedia, International Rice Research Institute

Вместо да подложат генетично модифицираните храни на подходящи изследвания, както потребителите изискват от години, изглежда, Министерството на земеделието на САЩ в съюз с китайското правителство са избрали тайно да тестват най-новия си ГМО ориз върху китайски деца, пише NaturalSociety...


Особено интересен в случая е фактът, че агенциите решават, че въобще е нужно да се тества ориза, след като вече твърдят, че ГМО ориз и всички други ГМ творения са на практика идентични с естествените храни, посочва публикацията.
 
Американското министерство на земеделието има за цел да проучи ефектите на ГМО ориз, известен като генетично модифициран "златен ориз", върху малки деца.
 
Скоро след като тази новина се появи, китайската версия на Twitter избухна от възмущения, докато китайските правителствени организации работят на високи обороти да омаловажават изследването. ПР говорителят на Университета Тъфтс, университетът, който разработва ориза, заяви че не знае нищо за събитието и го заклейми като нехуманно и неетично.
 
Въпросното намерение на Американското министерство на земеделието да тества тайно генетично модифицирани храни върху малки деца, докато същевременно пренебрегва всякакви покани за реален анализ в САЩ, показва доколко агенцията се опитва да прикрие тези неща, твърди статията. Защо да не се извършат открити проучвания, ако резултатите се очаква да бъдат така благоприятни? Това навява мисълта, че техните предишни тайни тестове може би не са били така благоприятни и сега агенцията се опитва да определи степента на вредност на този ГМО ориз, заключава публикацията.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!