Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля Иванов, Великая Эпоха

Нови Фалун Гонг арести

Поредната полицейска акция срещу практикуващи Фалун Гонг е била този път на 27 август в Аншун, провинция Гуиджоу. Седем души са били арестувани, пет от които все още са в полицията. Никакви официални обвинения не са били повдигнати срещу тях...



Според китайския сайт "Minghui" в следобедните часове на 27 август шест практикуващи Фалун Гонг са излизали от дома на своя съмишленик Джанг Енджун. Когато са отворили вратата двама полицаи веднага са преградили пътя им, принуждавайки ги да се върнат в къщата. След тях вътре са нахлули над 10 полицаи.

Къщата е била претърсена, а всички практикуващи Фалун Гонг са били отведени в областния полицейски участък на Шишю. На същия ден от дома му е бил арестуван още един последовател на Фалун Гонг на име Ян Джуйхун.

Полицията нахлула в дома на всеки от задържаните и е конфискувала компютри, принтери, Фалун Гонг книги, брошури и CD-та с факти за преследването на Фалун Гонг от комунистическия режим.

В момента петима от задържаните, Джан Енджун, Шяо Ли, Джоу Фенгинг, Ли Джуйхун и Янг Шуджюн, са все още в ареста, като другите двама, Джоу Джюин и Ченг Има, са били пуснати под гаранция, заплатена от техни близки.

Джан Енджун, която сега е 69 годишна, по рано е работила като детска учителка. Тя се занимава с практиката на Фалун Гонг в продължение на повече от 10 години и според нея, на нея дължи доброто си здраве. Това е нейният втори арест за практикуване на Фалун Гонг. През 2004 г. тя е била задържана по време на поставяне на листовки на улицата и без съд и присъда е изпратена за три години в изправителен лагер в провинция Гуиджоу. 

Медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години поради силно позитивния си ефект върху здравето на хората. Скоро след това управляващият режим в страната, начело с Джянг Земин по това време, открива, че броят на поддръжниците на това движение е достигнал 70 млн. души, което надхвърля броя на членовете на управляващата комунистическа партия. В същото време популярността на Фалун Гонг продължава да расте. Така през 1999 г. Джянг Земин обявява Фалун Гонг за незаконен в Китай. Репресиите и преследването на Фалун Гонг все още продължават, придружени от арести, затвори и изтезания, които често водят до смърт.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!