Китайският министър на пропагандата говори за престъпления на Джоу Йонгканг
![]() |
Ли Чангчун каза по телефона, че Джоу Йонгканг ръководи отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг |
Ли Чангчун, министър на пропагандата, е казал пред сътрудник на Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG), че отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг се ръководи от председателя на Комитета по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC) Джоу Йонгканг...
Това е още едно доказателство за престъпленията на китайския режим срещу човечеството, в което е обвинен от практикуващи Фалун Гонг.
Служител на WOIPFG е позвънил на работния телефон на Ли Чангчун и се е представил за завеждащ офиса на бившия председател на КПЗВ Луо Ган. След което между тях е протекъл следният диалог:
WOIPFG: Здравейте, това другарят Ли Чангчун ли е?
Ли Чангчун: Да, аз съм.
WOIPFG: Аз съм завеждащият офиса на Луо Ган, фамилното ми име е Джан. Нашият другар Луо Ган спи, той ми каза да ви кажа няколко думи.
Ли Чангчун: Да
WOIPFG: Говорят, че ... при нас постъпи информация ... те искат във ваше отсъствие и в отсъствието на нашия Джя Чинглин (председател на Националния комитет на народния политически консултативен съвет на Китай, бел. ред..) да обвинят Бо Шилай в отнемането на органи от затворници на Фалун Гонг за трансплантации, това е ...
Ли Чангчун: Питайте за това Джоу Йонгканг.
WOIPFG: Да, но ...
Ли Чангчун: Джоу Йонгканг ръководи пряко тези дела, той е информиран. Добре, предавам слушалката на секретаря."
Този разговор, който е още едно доказателство за престъпленията на режима на комунистическата партия срещу практикуващите Фалун Гонг, е протекъл на 17 април тази година, месец след нашумелия арест на Бо Шилай, партийния секретар на Чонгчинг.
Като по-раншен управител на провинция Ляонинг, Бо Шилай е бил активен участник в започнатата от бившият генерален секретар на ККП Джянг Земин кампания на преследване срещу десетки милиони практикуващи Фалун Гонг.
По-специално, под ръководството на Бо Шилай и най-близкия му сътрудник Уанг Лиджун, който по-късно го издава, от практикуващи Фалун Гонг са изземани вътрешни органи за продажба, а телата им са били доставяни във фабрика, занимаваща се с пластинация на трупове за износ, изложби, здравни и учебни заведения.
Споменатите тук Ли Чангчун, Джоу Йонгканг, Бо Шилай и Джя Джинглин принадлежат към клана на Джянг Земин. Луо Ган, от името на чийто офис е звънял сътрудникът на WOIPFG, също е човек на Джянг. Той е първият ръководител на създаденото специално за преследването на Фалун Гонг Управление 610.
Към всички от тях в най-малко 30 страни са заведени съдебни дела за наказателното преследване на престъпления срещу човечеството, извършени срещу последователи на Фалун Гонг.
Ли Чангчун е министър на пропагандата и контролира всички китайски медии, докато Джоу Йонгканг е наричан шефът на полицията на страната и на него са подчинени всички съдилища и правоприлагащи органи, включително военизираната полиция. По този начин използвайки властта си, те подкрепят не само започнатата преди 13 години политика на репресии срещу Фалун Гонг, но и блокират информацията за тези престъпления.
ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО
Следвайте "Буднаера" в Телеграм
Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!