Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай: Донесете си чин в училище

Три хиляди ученици в община Шунхе (Shunhe), град Маченг (Macheng), провинция Хубей (Hubei) в Централен Китай трябва да си донесат чинове и столове от вкъщи.
Три хиляди ученици в община Шунхе (Shunhe), град Маченг (Macheng), провинция Хубей (Hubei) в Централен Китай трябва да си донесат чинове и столове от вкъщи.(Скрийншот от Телевизия NTD)

 
Предучилищното пазаруване за много начални ученици в селските части на китайската провинция Хубей означава закупуване и на чинове и столове, които да си занесат в клас...

 
В началното училище на община Шунхе (Shunhe), 3000 от 5000те ученика трябва да донесат собствени бюра и столове, според Times Changjiang.
 
Г-жа Чен (Chen) от Линдян (Lindian), едно от градчетата в община Шунхе, каза  пред телевизия New Tang Dynasty (NTD), че училищата в техния град също нямат чинове и столове; това е така в продължение на няколко десетилетия. "Всеки си носи свои бюра и столове в училище", каза тя.
 
Комунистически лидер от Линдян, контактуван от NTD за коментар, първоначално призна, че някои деца е необходимо да си донесат свои собствени чинове, но по-късно отрече да е знаел за това.
 
Относно въпроса, Сун Уенгуанг (Sun Wenguang), бивш професор в университета на Шандонг (Shandong), каза за NTD: "Режимът харчи пари за големи проекти, за да подсили престижа си, като Олимпийските игри, които прахосаха 290 милиарда юана [~69,5 милиарда лева], но няма да инвестира в образованието. Бюджетите на доста начални училища са много малки".
 
Ляо Ран (Liao Ran), анализатор на новини от Китай, заяви за  Радио "Свободна Азия", че много училища използват образователния бюджет за други неща. "Въпреки че китайската конституция казва, че задължителното образование е безплатно, това всъщност е една лъжа", каза той.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!