Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кое е общото между цигарите, ДДТ, агeнт ориндж и ГМО?

Какво е общото между цигарите, ДДТ, агeнт ориндж и ГМО?
(Miguel Medina/AFP/Getty Images)
*Агент Ориндж (Agent Orange) е името на хербицида, който американската армия е разпръсвала със самолети над виетнамските джунгли по време на войната между двете държави, за да си осигури видимост. Скоро след това става публично ясно, че този хербицид е нанесъл тежки увреждания на американски, австралийски и виетнамски войници, но най-вече на местното население. Хербицидът предизвиква рак и ужасяващи генетични изменения, които увреждат децата за поколения напред.

Учените са знаели за опасностите от цигарите, ДДТ и агент ориндж* дълго преди и малка информация да достигне до обществеността. Същото важи и днес за генетично модифицираните храни (често наричани генетично модифицирани организми или ГМО). Тeзи храни се продават дори без етикет, който да ги идентифицира. Случайно ли е това? Генетично модифицирани семена дори са били създадени, за да се позволи културите да бъдат пръскани с химикал, съдържащ агент ориндж, без да бъдат убивани...


ГМО не са безопасни. Учените наблюдават вродени дефекти, висока детска смъртност, проблеми с плодовитостта и стерилитет в хамстери, плъхове, мишки и селскостопански животни, хранени с ГМ соя и царевица, а у малките на някои хамстери дори се наблюдава растеж на коса в устната кухина. Проучвания показват също и много други сериозни рискове за здравето, както и върху много други сфери на живота.

Бъдещето на храната

Никога не е късно да се каже истината. Този филм ще ви предложи подробно разследване на генно модифицираните храни, аферите с патенти и как корпорация с огромна власт и пари, каквато е Монсанто, съсипва съвестните фермери, които не искат да използват нейните нови технологии. Филм, който ще ви представи изумителни факти за храната, която ядем и ще ви накара да се замислите относно заговорите и усилното време, в което живеем.

Живеем във времена на заблуда и хората стават все по-зли и коварни, заслепени от желанието за бърза печалба с минимални разходи за сметка на здравето.

Прочетете още:  http://healthimpactnews.com/2012/what-do-cigarettes-ddt-agent-orange-and-gmos-have-in-common/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!