Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джаспър Факърт, Epoch Times

Ежедневни протести в Сан Франциско заради съмнителен арест

Протестиращите пред Залата на правосъдието, Сан Франциско, 31 август.
Протестиращите пред Залата на правосъдието, Сан Франциско, 31 август. Практикуващи Фалун Гонг протестират непрекъснато заради ареста на Цао Ли, учителка по танци. (Jasper Fakkert / The Epoch Times)
Протестиращите се събират пред Централното полицейско управление в Китайския квартал в Сан Франциско на 31 август. Практикуващи Фалун Гонг протестират непрекъснато заради ареста на Цао Ли, учителка по танци. (Jasper Fakkert / The Epoch Times)

Сан Франциско - Ежедневни протести се провеждат след ареста на Фалун Гонг практикуваща в Китайския квартал миналия вторник - случай, който породи опасения за дискриминация.

Цао Ли (Cao Li), ръководител на училище за сценични изкуства, завършила престижната Пекинска танцова академия, е била арестувана от полицията, след като отказала да подпише призовка за поставяне на плакати, които били сложени от някой друг.

"Арестът и задържането за цяла нощ на г-жа Цао са озадачаващи", коментира д-р Тери Марш в изявление.Марш е ангажирана като адвокат на Цао и е изпълнителен директор на Human Rights Law Foundation.

Г-жа Цао, която е над 30 годишна, практикува Фалун Гонг, традиционна медитативна практика за подобряване на съзнанието и тялото.Години наред практикуващите Фалун Гонг присъстват в китайския квартал на Сан Франциско, за да информират минувачите за практиката и преследването на нейните последователи в Китай.

Г-жа Цао тъкмо пристигнала на мястото, когато дошли полицаи и я помолили да подпише призовка за поставените плакати.Цао отказала да подпише призовката, тъй като смятала, че така признава вината за нещо, което не е извършила.

"В този момент, вместо да обяснят подробно характера на документа, полицаите я задържали под стража без каквато и да е ясна правна основа", посочи Марш.

"Г-жа Цао изглежда е била арестувана без ясно подозрение, още по-малко вероятно е причината да е престъпно поведение", добави тя.

Цао е била транспортирана до Южния полицейски участък, където е била държана през нощта. Все още не се знае защо е била задържана или срещу какви обвинения може да се изправи.Нейният арест предизвика незабавен нощен протест пред полицейския участък, последван от всекидневни протести.

Имаше протести пред Залата на правосъдието, на ул. "Стоктън" в Китайския квартал, както и пред местното полицейското управление - Централно управление на Китайския квартал.

Протестиращите се събират пред Залата на правосъдието в Сан Франциско на 31 август.
Протестиращите се събират пред Залата на правосъдието в Сан Франциско на 31 август. Практикуващи Фалун Гонг протестират непрекъснато заради ареста на Цао Ли, преподавателка по танци. (Jasper Fakkert / The Epoch Times)

Пред Залата на правосъдието, където се помещава Южното управление, в което е била държана през нощта, г-жа Цао заяви, че е дошла да апелира, защото е била арестувана без причина.

С листовки в ръката си на ул. "Стоктън" Джени Джанг (Jenny Zhang) сподели, че е дошла в Китайския квартал в отговор на ареста.

"Има хора в Китайския квартал, които са силно повлияни от Китайската комунистическа партия, която преследва Фалун Гонг в Китай.Тези хора биха искали Фалун Гонг да напусне Китайския квартал.Ние дойдохме тук днес, защото бихме искали хората да знаят, че Фалун Гонг носи доброта", добави Джанг.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!