Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Уен Ли, Epoch Times

"Пътуване до Запада" 1

Пътуване до Запада
Пътуване до Запада (Кивока Чу, ET)
Монаха Танг
Монаха Танг (Кивока Чу, ET)

"Пътуване до Запада" е една от четирите класики в китайската литература и е написана от писател на династията Минг през XVI век. Тя разказва за пътуването на монаха Танг и тримата му ученици от Китай до днешна Индия в търсене на свещените будистки писания...

По време на пътуването те срещат едно след друго 81 изпитания. Използвайки сила и измама, демони и зли духове преследват монаха. Някои от тях се опитват да изкушат групата с богатство и красота. И все пак в крайна сметка, благочестивите поклонници триумфират, връщат се в Китай със свещените писания и се завръщат на полагащите им се места в небесата.

Монах Танг (Танг Шуанзанг)

Монахът е един от учениците на Буда Шакямуни на небето.Той е заточен от небесния рай заради престъплението пренебрежение към Закона на Буда. Той е изпратен в човешкия свят и принуден да прекара десет живота в практикуване на религиозно самоусъвършенстване с цел да изкупи греховете си.

В своя десети живот, по време на династията Танг, той се преражда като монах на име Шуан Занг.Императорът пожелава този монах да пътува на Запад и да донесе светите будистки писания Махаяна обратно в Китай. Вдъхновен от показаното му от Бодхисатва Гуанин, монахът приема мисията и тръгва на свещената задача.

Но монах Танг е зле подготвен за такова опасно пътуване. Знаело се е, че плътта му носи безсмъртие. Затова зли същества искат да го убият и изядат плътта му. Но той не може да се мери с тях в това си човешко физическо тяло.

Бодхисатва Гуанин организира разнородна група да станат негови ученици и да го предпазят. Те са храбрият, но буен Цар Маймуна, похотливият Прасчо, мълчаливият Пясъчко и Белият драконов кон. Всички те са прогонени в човешкия свят за греховете си в небесата.От милост, Бодхисатва Гуанин им дава още един шанс да се върнат в небесния си дом: те могат да се обърнат към будизма и да закрилят монаха Танг по пътя на неговото поклонничество.

(Следва)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!