Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Природни лекове срещу менструални спазми

Има по-естествени и безопасни методи за облекчаване на менструални спазми, отколкото използването на фармацевтични продукти (които могат да увеличат риска от образуване на кръвни съсиреци, мозъчен инсулт, рак на гърдата, рак на шийката на матката и др.)...



Ябълков оцет - Вземете една чаена лъжичка нефилтриран, органичен ябълков оцет в чаша топла вода преди хранене, три пъти дневно. Ябълковият оцет регулира съсирването на кръвта и следователно намалява продължителността на менструиране и количеството на загубена кръв, така предотвратявайки анемия. Можете също да увеличите приема и това би могло да бъде решение за обилно менструално кървене.

Черна меласа  - 2-3 супени лъжици черна меласа, приемана ежедневно, съдържа желязо, калций, магнезий, калий, селен, магнезий и витамин В6, с което помага за менструалните спазми. Тези хранителни вещества разхлабват мускулите, намаляват съсирваемостта на кръвта и компенсират за загубената кръв. Черната меласа може да бъде разтворена в течности, като топло мляко например.

Билки - лайка, канела, мента правят чудесни чайове за успокояване на нервната система. Канелата е чудесна и в топло мляко. Също така, опитайте отвара от смачкан джинджифил (вари се 30 минути във вода) с добавка на мед и / или лимонов сок.

Де-стресиране и упражнения - Почивката по време на болка е естествен инстинкт, но запазвайки дори и леки упражнения, като медитация, например Фалун Гонг, намалява напрежението в мускулите и спазмите на матката. То също е чудесно за освобождаване от стреса и за увеличаване на дневното производство на витамин D, ако се упражнявате навън, за което е установено, че е ефективно решение за менструални спазми и болки.

Относно други домашни средства при менструални болки, ако знаете такива, не се колебайте да ги споделите с нас.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!