Следвайте "Буднаера" в Телеграм

China's Forbidden News, NTDTV

Мотивът на Гу за убийство и изложбата "Тела"

Гу Кайлай (Gu Kailai). Август 2012 год.
Гу Кайлай (Gu Kailai). Август 2012 год. Фото: AFP PHOTO/CCTV

Съдебният процес срещу Гу Кайлай (Gu Kailai) става обект на все по-широко международно внимание и повишава обществената загриженост...



Според АФП адвокатът на Гу е казал, че съдебното решение ще излезе след няколко седмици, вероятно до края на август.

Гледайки този политически скандал на Китайската комунистическа партия (ККП), хората се фокусират върху справедливото наказание на Гу, както и каква е истината, какво се опитва да скрие ККП. Хора от различни социални кръгове обсъждат излизащата напоследък по случая информация.

Най-големият въпрос си остава мотивът за убийството на Хейууд. ККП казва, че мотивът на Гу е бил да защити сина си Бо Гуагуа (Bo Guagua). Ако е така, защо убийството се случи, когато Бо Гуагуа учеше в чужбина, в Харвард?

Друг въпрос е защо Бо Шилай (Bo Xilai), съпругът на Гу Кайлай, не бе дори споменат в процеса? Дали той не знае нещо повече за това престъпление? Дали не е участвал в прикриването на престъплението?

Според Epoch Times, истинският мотив на Гу е бил, че британецът Нийл Хейууд е участвал в търговията с органи от практикуващи Фалун Гонг. Поради което Хейууд е бил убит, защото е узнал много тайни за операциите по отнемане на органи.

Според коментарите, ако тези престъпници бъдат разкрити пред съда, това ще доведе до падането на ККП.

Тъй като чужди медии публикуват все повече информация за случая с Гу, китайците започват да му обръщат още повече внимание. И особено на доказателствата, че Гу, Бо и Джянг Земин са използвали политическата, военната и медицинската системи за събиране на органи от практикуващи Фалун Гонг.

Напоследък много свързани с това коментари се появиха на микро-блоговете в Китай.

Нетизен писа: "Изложбата “Тела”, която е кощунство с паметта на мъртвите, показва тела от Китай. Което е още по-ужасно, е че не знаем от къде идват тези тела. Особено впечатляващ пример за това е тялото на бременна жена с осем месечен плод в нея. Как е починала тя? Чия съпруга и дете са те? Също така, компанията в Далиан, която е подготвяла телата, е получила за това разрешение директно от Бо Шилай."

Друг нетизен призовава: "Дръжте ги под око! Нека всички ги наблюдаваме с широко отворени очи и души! [Да държим под око] тези, които прерязаха гърлото на Джанг Джишин (Zhang Zhixin), тези, които взеха органите на практикуващите. Може би това е нещо, което всички можем и трябва да направим."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!