Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо TSS приютява обвинен в изземане на органи хирург?

Д-р Чен Джонгхуа, високопоставен китайски хирург по трансплантация, заема официален пост в световното Общество за трансплантации (TSS), въпреки участието си в дейности, които според учени нарушават неговите етични принципи.
Д-р Чен Джонгхуа, високопоставен китайски хирург по трансплантация, заема официален пост в световното Общество за трансплантации (TSS), въпреки участието си в дейности, които според учени нарушават неговите етични принципи. (Болницата Тогнджи)

Д-р Чен Джонгхуа (Chen Zhonghua), старши китайски хирург по трансплантация, е бил директор на Института по трансплантации на органи в болницата Тонгджи (Tongji), Китай, по времето, когато телефонно обаждане потвърждава, че в болницата могат да се извършат трансплантации на органи от живи Фалун Гонг затворници. Наскоро Чен присъства и е съавтор на научна публикация на конгреса на световното Общество за трансплантации (The Transplantation Society / TSS), проведен в Берлин...




TTS е най-голямото общество на трансплантационни специалисти и упражнява "глобално лидерство" в тази област. Неговите биенални конгреси се посещават от хиляди хора.

Освен съавторство на научна публикация, Чен беше в борда на Научния комитет по програмата на Конгреса.
 
Той е и съветник в Международното дружество за донорство на органи и обществени поръчки Азия 2013 г., което е част от TTS.
 
Чен е заемал тези позиции в TTS въпреки твърденията, че е участвал в принудително събиране на органи на живо, които са в публичните регистри.
 
Препис на уличаващ телефонен разговор с болница Тонгджи, чиито отдел за трансплантация на органи Чен е завеждал по това време, е публикуван на Интернет страницата на Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG). Той е цитиран като част от основен доклад относно събирането на органи от практикуващи Фалун Гонг, озаглавен "Кървава реколта", в съавторство на канадците Дейвид Матас, международен адвокат по човешките права, и Дейвид Килгор, бивш главен прокурор и парламентарист на Канада.
 
В допълнение, наказателен иск срещу Чен е подадена в Офиса на главния прокурор на САЩ в Бостън през юли 2006 г., когато Чен е бил в града, за да присъства на Световен трансплантационен конгрес. Жалбата обвинява Чен в "участие в програма за принудително отстраняване на органи", насочена срещу Фалун Гонг.
 
Официалната позиция на TTS относно използването на органи от екзекутирани затворници и посочена в имейл от д-р Франсис Делмонико (Francis Delmonico), новоизбраният президент на обществото, е "недвусмислено в опозиция".
 
Когато Epoch Times контактува представители на TTS, за да попита за очевидното противоречие между заявената политика на обществото и заемането на две официални позиции от Чен в TTS, представителите на TTS не отговориха директно.
 
Д-р Герхард Опелз (Gerhard Opelz), член на Изпълнителния организационен комитет за Берлинския конгрес и президент на TTS, пренасочи въпросите за Чен към Делмонико. След това Делмонико пренасочи въпросите обратно към Опелез. В отговор на второто искане за коментар на 30 юли, Опелез каза само, че ще бъде "във ваканция до 20 август".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!