Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ли Шинранг

"Защо трябва да се оттегля от ККП? Защото е така зла"

Йероглифигте гласят: "Откажете се от Китайската комунистическа партия"
Йероглифигте гласят: "Откажете се от Китайската комунистическа партия" (Epoch Times)

Над 120 милиона китайци са се оттеглили от Китайската комунистическа партия (ККП) и нейните дъщерни организации откакто започна движението Tui Dang ("напускане на партията") през 2004 година. През май жена звънна в офиса на Epoch Times в Мелбърн, Австралия, за да заяви своето оттегляне, и сподели това, което е видяла с очите си в Китай, преди да напусне страната...



"Защо трябва да се оттегля от ККП? Защото е така зла", каза Шани (Shanni), която поиска да не се публикува пълното й име.

Тя каза, че преследването срещу Фалун Гонг практикуващите в Китай е една от основните причини за оттеглянето й. Шани чула за Фалун Гонг за пръв път през 1997 г., след като приятелка на свекърва й започнала да практикува, за да подобри здравето си, в резултат на което станала много по-уравновесен човек. "Това е толкова добро", каза Шани. "Мисля, че истинност, доброта и търпение са най-красивото нещо за човешките същества. Копнежът за доброта е универсален."

"При такова тежко преследване те все още устояват", каза тя. "Много е трогателно, че са готови да жертват живота си заради своята вяра."

Фалун Гонг, известен и като Фалун Дафа, е традиционна китайска духовна практика с пет медитационни упражнения и учения, базирани на принципите за честност, доброта и толерантност. Китайският режим забранява практиката през 1999 г., след като държавно проучване установява, че нейните последователи са 100 милиона души, което надвишава броя на членовете на Китайската комунистическа партия (ККП). Оттогава започва кампания на преследване, която включва принудителен труд, мъчения и убийства, с цел да накара Фалун Гонг практикуващите да се откажат от практиката.

Шани осъди преследването на ККП срещу Фалун Гонг: "Всеки, който има и малко съвест не може да го понесе", каза тя "Приятелката на свекърва ми, 70-годишна жена, е арестувана за практикуване на Фалун Гонг. Една възрастна, неграмотна, невъоръжена жена ... Видяхме го със собствените си очи."
Тя каза, че знаела и друго семейство, което било уволнено от работа, защото практикувало Фалун Гонг. "Това е невъобразимо", коментира Шани.

Преди няколко години беше разкрито, че ККП използва затворени практикуващи Фалун Гонг като източници на органи за трансплантации. Независимо проучване стигна до заключението, че твърденията са истина, и констатациите бяха публикувани от Дейвид Килгор, член на канадския парламент и Дейвид Матас, адвокат по човешките права и главен правен консултант на B'nai Brith Канада, в книгата си "Кървава реколта".

В книгата се споменава, че обикновено се чака няколко години за трансплантация на органи, но в Китай чакането е често само броени дни. Шани каза, че се е сблъскала с това от първа ръка. През 2010 г. нейният бивш съпруг се нуждаел от бъбречна трансплантация. Тя мислела, че ще се чака дълго, тъй като в Китай хората традиционно не желаят да даряват органите си и често запазват тялото си цяло след смъртта.

"Но бившият ми съпруг намери донор много бързо и му бе извършена трансплантация. Знаех си, че трябва да има таен канал за това, в противен случай как би могло да бъде толкова лесно да се намери съвпадащ орган?" Тя каза, отбелязвайки, че един от нейните роднини в Австралия чакал за трансплантация на сърце в продължение на години.

Шани отбеляза също така, че преди да напусне Китай е станала свидетел на политическа корупция. Длъжностни лица изнудвали за подкупи, а след това се представяли като честни служители и се престрували, че разследват изнудването, за което са отговорни самите те.

Шани каза, че вярва, че ККП е пред колапс, и че нейните гонения срещу китайския народ се дължат на несигурността на собственото й ръководство.

"Въпреки, че бившият Съветски съюз някога беше супер сила, той рухна така внезапно. Защото бе слаб отвътре, бе пропит от страх", каза тя. "ККП приближава своя край."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!