Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фанг Шяо, Epoch Times

Китайските власти покриват смъртоносна епидемия

Кърлеж в различни стадий от развитието си.
Кърлеж в различни стадий от развитието си. (Getty Images)

Смъртоносна болест, пренасяна от кърлежи, се разпространява в град Шинянг (Xinyang), централен Китай. Специализираната болница в града е препълнена с пациенти, но местните власти се опитват да прикрият избухването на епидемията и броя на жертвите. Медийни служители призовават градските власти да разкрият подробности около епидемията...

 
Ухапаният от кърлеж Йе Шянфа (Ye Xianfa) от обл. Шангченг (Shangcheng) е починал в болница № 154 на Народоосвободителната армия на 31 юли, след като семейството му е взело назаем повече от 80 000 юана ($12 500) за неговото лечение. Болницата е специализирала в лечение на причинени от кърлежи болести и е препълнена с пациенти.
 
По време на хоспитализацията на Йе роднини са актуализирали състоянието му в Интернет посредством микроблог съобщения, като например: "Йе е в кома вече в продължение на няколко дни. Високата температура продължава. Той не спира да отслабва. Натрупаните медицински разходи се огромни! Всеки ден хора ухапани от кърлежи пристигат в болница No. 154 на Народоосвободителна армия в град Шинянг. Местните власти се опитват да прикрият фактите. Повече хора ще умрат, ако правителството не обърне достатъчно внимание на положението!"
 
Друг микроблог гласи: "Само в село Чиличонг седем души са починали. Болницата вече е препълнена с нахапани от кърлежи пациенти. Ситуацията е спешна. Повече хора е вероятно да станат жертви. Управата на града не обръща никакво внимание на контрола на епидемията и дори се опитва да прикрие ситуацията от широката общественост. Здравето и живота на населението са сериозно застрашени."

Огнището на епидемията не е било докладвано от никоя медицинска организация или държавен служител.

Epoch Times направи няколко телефонни обаждания до Центъра за контрол на заболяванията в гр. Шинянг и обл. Шангченг, но никой не отговори на обажданията.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!